135 centiméteren Fábiáncsics Gábor volt a nyerő

Ezúttal is tekintélyes mezőny, több mint 220 lovas több mint 320 lóval gyűlt össze a Nemzeti Lovardában.

A pénteki nap első versenyszámában, 90 centiméteren Kovács Roland tanítványa, Nagy-Élő Zsolna és Stolzarada szerezték meg a győzelmet (ELIT Lovas Klub SE). 100 centiméteres magasságon a kezdő lovasok között a Varga Ménes pónis versenyzője, Lukácsi Lilla és Cristo volt a legeredményesebb, a nyitott kategória ideális időre rendezett versenyében pedig Fábiáncsics-Nagy Andrea és Sarah szerezte meg az elsőséget.

Fábiáncsics-Nagy Andrea - Sarah
Fábiáncsics-Nagy Andrea – Sarah

Az ötéves lovak mezőnyében az ifj. Kövy András által lovagolt pej mén, Catoki Junior kapta a legjobb értékelést. A ló apja Catoki, nagyapja Balou du Rouet. Második Búza Krisztián és Alaphilippe, harmadik Csontos Zsuzsa és Cazura Blue.

Ifj. Kövy András - Catoki Junior
Ifj. Kövy András – Catoki Junior

Az ifjúsági lovasok mezőnyében a Lacházi LKE párosa, Zsargó-Ágotai Fanni és Excell SB 8,2 stílusponttal szerezte meg a győzelmet. Második kereken nyolc ponttal Milkovics Kata és Viola, harmadik Janik Attila tanítványa, Pichovszky Dalma és Casco PP.

A 110 centiméteres nyitott versenyszámban Tóth Martin és Fokos Fuvallat hozta a leggyorsabb hibátlant, maga mögé utasítva a Sáli Csenge – Jácint és Nehéz Júlia Johanna – Párizs párosokat. Ugyanezen a magasságon az amatőr lovasok között épp csak hajszálnyi időkülönbség döntött Nemes Dorka és El Coronita (Viktor-i Sportegyesület) győzelméről, klubtársának, az Avatart lovagló Szarvas Júliának meg kellett elégednie a második hellyel. Harmadik a Prosper Lovasklub párosa, Pölz Kitti és Hurrycane.

A hatéves lovak mezőnyében az első két helyet a Fabiancsics Horses SE lovai szerezték meg Faluhelyi Ádám lovaglásával: a Lewitzi Ménesben tenyésztett Congran PS és a Diaron apaságú Diasandro Blue. Harmadik Unger Fanni és Home Made Z.

Faluhelyi Ádám - Congran PS
Faluhelyi Ádám – Congran PS

Szintén 120 centiméteren, de már a nyitott kategóriában újabb sikereket könyvelhetett el Faluhelyi Ádám és a Fabiancsics Horses SE: Golden Lady Des Vergers nyergében az első, el Caminóval a harmadik helyet sikerült megszereznie. Második Zsargó-Ágotai Fanni és Excell SB.

Egy szép győzelemmel indította a versenyhétvégét Bohák-Debreczeni Éva és Cortez 130 centiméteren, második Fekete György és Larsson, harmadik Faluhelyi Ádám és Maccothago PS. A fiatal lovasok mezőnyében mindössze egyetlen induló volt, Fülöp Rebeka és Nekton Calido.

A szombati nap első, 100 centiméteres versenyszámában taroltak a Varga Ménes GYLE lovasai. A sorrend az élmezőnyben: Lukácsi Lilla – Cristo (póni), Lukácsi Léna – Top Iallah Du Bergshaff (póni), Gubicza Dorottya – Tinky Winky Van’t Laerhof Z, Ágoston Csenge – Aranykapu Clana.

Az ötéves lovak mezőnyében duplázott ifj. Kövy András és Catoki Junior, második Eszes Ferenc és dr. Pusztai Zsuzsanna Neorado T nevű ménje. Holtversenyben a harmadik helyen zárt a Burucs Borbála – For Believe, valamint Kovács Roland – Iris De La Chatre páros.

110 centiméteren az ifjúsági korosztály versenyében Pichovszky Dalma és Casco PP 8,3 stílusponttal zárt az élen, 8,1 ponttal második Faluhelyi Ádám tanítványa, Fábián Nikolett és Kilburn’s Boy, harmadik Tóth Fanni és Google.

A nyitott versenyszámban a Hegedüs Kristóf – Columbiana PH párostól (Gyömrői Tövesmajor LE) láthatta a leggyorsabb hibátlant a közönség, de szorosan a nyomában volt Gubicza Dorottya és Tinky Winky Van’t Laerhof Z, harmadik a prosperes Peller Judit és Shusha MNM.

Az amatőr lovasoknál a Vértesi TSE lovasai végeztek az élen, első Herczog Zsuzsanna és Hippolit, második Simon Dzsenifer és Emma. A harmadik helyet itt is a Prosper LK párosa szerezte meg, Krecskovszki Evelin és It’s All The Go.

Herczog Zsuzsanna - Hippolit
Herczog Zsuzsanna – Hippolit

A hatéves lovaknál ismét megszerezte a győzelmet Faluhelyi Ádám, ezúttal Diasandro Blue nyergében, a másik két dobogós helyen két Kovács Roland által bemutatott ló zárt: a Chacoon Blue apaságú Chabluerino és a Conthargos apaságú Conccodello PSZ.

Faluhelyi Ádám - Diasandro Blue
Faluhelyi Ádám – Diasandro Blue

A 120 centiméteres nyitott versenyszámban újabb győzelmet zsebelt be Herczog Zsuzsanna és Hippolit, második a Prosper LK párosa, Pölz Kitti és Hurrycane Z, harmadik Márki Zoltán és Diana By Boris.

Szombaton 125 centiméteren ismét Göttler Vilmosnak és Jégvirágnak szólt a taps, Kóthy Szonja Eszter és Crumble VD Broekkant Z közel hat másodperces lemaradással követte a győztes párost, harmadik Csillag-Tóth Noémi és Cherish the Moment.

Göttler Vilmos - Jégvirág
Göttler Vilmos – Jégvirág

A nap legrangosabb, kétfázisos, megszakítás nélküli 135 centiméteres versenyszámában 17 lovaglást láthatott a közönség. A győzelmet Fábiáncsics Gábor szerezte meg Convey nevű pej ménjével. Bohák-Debreczeni Éva és Cortez ezúttal a második helyen zárt, harmadik ifj. Kövy András és Casallandia PS. A fiatal lovas korosztályt Tömör-Tones Luca Zoé képviselte Monte Grazia nyergében.

Fábiáncsics Gábor - Convey
Fábiáncsics Gábor – Convey

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.