2014 Fedettpályás Bajnokai

Vasárnap már-már nyárias időjárás mellett zajlott a Fedeles Bajnokság a Nemzeti Lovardában. A lelátók zsúfolásig megteltek a versenyszámok idejére. A szervezés a rendezvény teljes időtartalma alatt gördülékeny volt, így mindenki jól érezhette magát ezen az izgalmas napon.

A versenynap a vigasz számok után a Gyermek kategória döntőjével kezdődött. Az összevetésben 3 páros vett részt, így köztük dőlhetett el a bajnoki cím sorsa. Az összevetésben Egervári Attila tanítványa Erdős Jázmin, Amazon nyergében egy nyugodt és hibátlan pályát ment, így a páros a három nap alatt egyetlen hibapont nélkül szerezte meg a bajnoki címet. A másik két lovas többet kockáztatott, ebből aztán 1-1 verőhibát vétettek így Vécsei Lili és PM Jordano a második helyen, míg Kovács Georgina és Clintus a harmadik helyen végzett.

Erdős Jázmin – Amazon

A nap a Serdülő kategória döntőjével folytatódott. Az összevetésben 8 páros lovagolhatott a pályára, ketten tiszta hibátlan eredménnyel vetettek össze az aranyéremért és hatan 4 hibaponttal álltak az elődöntők alapján, így ők a bronzért küzdöttek. Ebben a versenyszámban is csupán egy páros teljesítette hibátlanul az alap-, illetve összevetés pályáját, ezzel Hollé Sára és Cashew végzett a dobogó legfelső fokán, majd őt követte Szuhai Péter Casimella nyergében majd a bronzérmet Dobozi Zsanett szerezte meg Carrera-val.

Hollé Sára – Cashew

A Fiatal lovasok döntőjében 3 lovas lovagolhatott a bajnoki címért. A verseny harmadik helyezettje a sokat kockáztató, ám 1 verőhibát vétő Mráz Tamás lett Dzsango nyergében. A második helyezettől Bagyánszky Gabriella – Cesanne párostól egy nyugodt hibátlan összevetést láthattunk. A versenyszám győztese a nagyon gyors és hibátlan Nevelits Laura lett Kalanddal.

Nevelits Laura – Kaland

Minden bizonyára a nap legizgalmasabb versenyszáma a Felnőtt kategória döntője volt. A közönség lélegzet visszafojtva nézte végig a versenyszámot. Csupán egyetlen lovas teljesítette hibátlanul mindhárom nap alappályáját, így Szuhai Gyula és Casinger összevetés nélkül vehette át a Bajnoknak járó serleget és az aranyérmet. A versenyszám azonban nem maradt összevetés nélkül, hiszen az ezüst- és bronzéremért négy lovas léphetett a pályára. Rezgő Zoltántól és Rádiháza Bohókástól egy viszonylag nyugodt hibapont nélküli lovaglást láthattunk, így ők a dobogó második fokán végeztek. A harmadik helyen a tavalyi utánpótlás kategória bajnoki párosa, a villámgyors ám 1 verőhibát vétő Zajzon András és Conrad végzett.

Szuhai Gyula – Casinger

A rendezvény utolsó száma az Amatőr Döntő volt. Az összevetésbe 7 páros lovagolhatott pályára melyből hárman csupa hibátlannal teljesítettek az egész hétvége alatt. A leggyorsabban Debreczeni Éva lovagolt Baby Queen-nel ezzel megszerezve az Amatőr bajnoki címet. A második helyen Gajda Fanni és Airvent Money végzett, míg a bronzérem Milesz Eszteré lett, aki Nouba du Bessin-t lovagolta.

Debreczeni Éva – Baby Queen

Ezzel a fedettpályás versenyek lezáródtak és kezdetét veszi a szabadtéri szezon. Mindenkinek eredményes felkészülés és sikerekben gazdag versenyzést kíván a rendezőség.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.