2018 gyermek, ifi, fiatal lovas és amatőr bajnokai

Idén tizennyolcadik alkalommal került megrendezésre a Díjugrató Fedettpályás Döntő. Ezúttal is a Nemzeti Lovarda adott otthont a négynapos megmérettetésnek. Amíg a szombati nap a korosztályos lovak döntőjéről szólt, addig vasárnap a gyerekek, az amatőrök, az ifik, a fiatal lovasok és a felnőttek versenyeztek a bajnoki címekért.

A gyermek kategória bajnoka: Zólyomi Emma

A vasárnap a gyermek kategória döntőjével kezdődött, ahol 19 lovaglást láthattunk. 6 lovas tudta hiba nélkül teljesíteni mindhárom versenynapot, így összevetésben dőlt el a végső sorrend. Az első négy helyen a gyermek válogatott tagjai végeztek.

Bravúrosan gyors lovaglást mutatott be a gyermek GP győztes és Serdülő B Champion Zólyomi Emma, aki ezzel 2018 gyermek fedeles bajnoka lett. A Sós Attila által felkészített lovas Rádiháza Csacsacsát lovagolta a döntőben.

Zólyomi Emma és Rádiháza Csacsacsa
Zólyomi Emma és Rádiháza Csacsacsa

A leggyorsabb 4 hibapontos lovaglással második helyen végzett Horváth Gábor tanítványa, Budai Liza és Leonardo H.

Budai Liza és Leonardo H
Budai Liza és Leonardo H

A szabadtéri magyar bajnokság gyermek kategóriájának második helyezettje, Törő Csongor Chaccot lovagolva ezúttal a harmadik helyez szerezte meg. Edzője Krucsó Ferenc.

Törő Csongor és Chacco
Törő Csongor és Chacco

Negyedik helyen a Füzér Gábor által felkészített Kiss Lizanna végzett Quipara Z nyergében. Ötödik lett Maszlag Ilona tanítványa, Kovács Noémi Kakukkal. Hatodik pedig az Illés-Tóth Lotti és Cosmo páros, edzője Szladek Róbert.

Molnár Mercédesz az amatőr kategória legjobbja

Az amatőrök közül kilencen jutottak be a végső összevetésbe,akik közül is a leggyorsabb a Maszlag Ilona által felkészített Molnár Mercédesz volt Royal Classic-kal.

Molnár Mercédesz és Royal Classic
Molnár Mercédesz és Royal Classic

Hibátlanul lovagolt még Kezes Gabriella tanítványa, Nagypál Eszter Ramzes Furiosot lovagolva, amivel a második helyet sikerült megszerezniük.

Nagypál Eszter és Ramzes Furioso
Nagypál Eszter és Ramzes Furioso

A leggyorsabb négy hibapontos lovaglással a Proper Lovasklub versenyzője, Konecsni Boglárka végzett a harmadik helyen Goyát lovagolva. Edzője Szotyori Nagy Kristóf.

Konecsni Boglárka és Goya
Konecsni Boglárka és Goya

Az elődöntő és a középdöntő második helyezettje, Kiss Dominika és Antigoné a negyedik helyen végzett a végső elszámolásban. Ötödik lett Kiss Boglárka Kurázsival, hatodik pedig Czinder Dorottya és Consul.

Nagy Evelin az ifi bajnok

Az ifjúsági kategória rendkívül izgalmas összevetést hozott. A 19 éves Tristant lovagló Nagy Evelin fantasztikus lovaglással szerezte meg a fedettpályás ifjúsági bajnoki címet. Edzői Maszlag Ilona és Ajkai Nagy Evelin.

Nagy Evelin és Tristan
Nagy Evelin és Tristan

A 15 éves édesapja által felkészített Janik Anna századmásodpercekkel lemaradva a második helyet szerezte meg Costa Brava nyergében.

Janik Anna és Costa Brava
Janik Anna és Costa Brava

A tavalyi győztes Alasztics Aliz sem sokkal maradt le a duplázásról, de ezúttal csak harmadik lett Charnevállal. Felkészítő edzője Pirik Zsolt

Alasztics Aliz és Charnevál
Alasztics Aliz és Charnevál

Szintén hibátlan lovaglással lett negyedik a Bognár Dóra Piano páros, ötödik pedig Szabó Virág és Kincsem Royal Flush. Hatodik helyen hármas holtversenyben végzett Tóth Boglárka, Szarka Éva és Hóman Gréta.

Markó Sándor a fiatal lovas bajnok

Tizennégy lovas jutott be a fiatal lovasok fináléjába, akik közül hárman vettek össze az első helyért. A 2018-as fiatal lovas bajnok az ifjúsági válogatott tagja, Markó Sándor lett Adjely El Rexet lovagolva. A lovast Sovák Péter segítette a felkészülésben.

Markó Sándor és Adjely El Rex
Markó Sándor és Adjely El Rex

A Varga Zoltán által felkészített Ágoston Csenge és Cassiona D.L. a második helyen végeztek.

Ágoston Csenge és Cassiona D.L.
Ágoston Csenge és Cassiona D.L.

Mráz Tamás tanítványa, a tavalyi második helyezett Hollé Sára idén a harmadik helyet tudta megszerezni Dzsangoval.

Hollé Sára és Dzsango
Hollé Sára és Dzsango

Kalán Eszter és Gátfalvi Kira négy-négy hibaponttal zárták a bajnokságot holtversenyben a negyedik helyen.

Írta: Szalontai Virág, Riderline

Fotó: Hajdu Kriszta, Lovasfoto.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.