A hazai díjugrató sport ismét a Nemzeti Lovardában randevúzott

Búza Krisztián aratott a november harmadik hétvégéjén, a Nemzeti Lovardában megrendezett négy napos, fedett pályás Országos Minősítő versenyen. A Lacházi Lovasklub lovasa pénteken és  szombaton is első és második helyen végzett az aznapi legmagasabb versenyszámban az A/2-ben, Lantus és Fortender nevű lovaival. Pénteken a harmadik helyet Zajzon András szerezte meg Conrad nyergében, szombaton pedig a Magyar Bajnok, Horváth Balázs és PM Balougraf lett a harmadik.  A vasárnapi 130 cm magasságra kiírt versenyszámban Búza Krisztiánnak a negyedik hely jutott, mivel 3 lovas is gyorsabban lovagolt a hibaidős versenyszámban. A számot Kormos János és Prince páros nyerte, a második Rezgő Zoltán lett Chacco-Prinz nyergében, míg a dobogó harmadik fokára Szotyori Nagy Kristóf állhatott, aki Timpex Csárdaszépét lovagolta.

 

A verseny legmagasabb versenyszáma az A/3* vasárnap 17 órakor kezdődött, ahol a Karádi László által épített alappályát 8 lovas teljesítette hibátlanul. Az összevetésben Hargitai János tanítványa, a Heves megyei lovas Körtvélyessy Péter lovagolt a leggyorsabban, csupán 6 tized másodperccel megelőzve az ifjúsági válogatottunkat ifj. Lázár Zoltán és Brody párost. A harmadik Kovács Kaarlo és Agropoint Cassius lett, míg a negyedik helyen az Airvent lovasclub lovasa, Horváth Balázs végzett PM Balougraffal. A verseny legeredményesebb lovasa, Búza Krisztián az ötödik helyen zárt a 140 cm magasságra kiírt versenyszámban.

A versenyszámok közül szám szerint 6, a lovasok stílus bírálatával zajlott, ahol a legmagasabb, 8,7-es stíluspontot a bíróktól a szombati B1/a győztese, Pálos Anikó tanítványa, a Pasaréti Honvédban lovagló Szabó Virág és Amati Adonis páros érdemelte ki.

 

A fiatal lovaknak kiírt versenyszámokban Faluhelyi Ádám volt a legeredményesebb, aki csütörtökön az 5 éves lovak versenyében a második (Heaven szürke kanca, Carrado x Justboy) és harmadik (Candy fekete mén, Colonado x Furioso) helyen végzett, a pénteki versenyszámot Candyvel megnyerte, majd szombaton Heavennel a második helyet szerezte meg.

A 6 éves lovak versenyét csütörtökön Cariba Dam-mal nyerte (fekete mén, Conello x Calypso) míg pénteken a harmadik helyet szerezte meg a ménnel. Misty Blue-val (sötétpej kanca, Quicksilber x Cento) csütörtökön és szombaton lett 5-dik, míg pénteken Sanclaire (pej kanca, Sanvaro x Carinue) nevű lovával foglalta el ugyanezt a pozíciót.

 

Összességében egy hangulatos versenyhétvégének lehettek szemtanúi a Tattersallba látogató vendégek. A hidegebb időjárás beköszöntése ellenére a vasárnapi A/3*-as versenyszámra megteltek a lelátók. Azok, akiket a hideg, a meleg lakásban tartott, a Riderline online televízión keresztül követhették az eseményeket élőben. A következő randevúra december első hétvégéjén (5-6-7) kerül majd sor. Addig is sikeres felkészülést kívánunk a versenyzőknek és sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Mikulás napjára rendezett versenyre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.