A Kovács Roland által lovagolt Messloubeta az utánpótlás lovak legjobbja

120 centiméteres magasságon zajlott vasárnap az ötéves lovak döntője 1,5 millió forint összdíjazásért. A lovak hozott pontjaik szerinti fordított sorrendben léptek a pályára, összesen 29 lovaglást láthatott a közönség. Az összevetésbe négy páros jutott be, közülük háromnak sikerült hibátlanul teljesítenie a rövidített pályát is. A győzelmet ennek megfelelően Bujtor Roland és a Cornet Obolensky apaságú Cornet Champion-N szerezte meg, a ló tenyésztője és tulajdonosa Németh Zsolt.

Bujtor Roland - Cornet Champion-N
Bujtor Roland – Cornet Champion-N

Második lett Kovács Henri és Rádiháza Nike (tenyésztő és tulajdonos: Kabala-Ménes Kft.).

Kovács Henri - Rádiháza Nike
Kovács Henri – Rádiháza Nike

Harmadik ifj. Petrik Béla és az Elvis Ter Putte apaságú pej mén, Robin Hood Baboskert (tenyésztő: Fugli Károly, tulajdonos: Szombati Gábor).

Ifj. Petrik Béla - Robin Hood Baboskert
Ifj. Petrik Béla – Robin Hood Baboskert

A további helyezettek: Kovács Roland – Chabluerino, Csontos Zsuzsa – Luton, ifj. Szabó Gábor – Genius Conference, Füzér Flóra – Zidane, Debreceni Fanni – DB Cassbhan, Páli Dávid – Livia De Vy, Szász Attila – Napóleon M.

26 páros indult a hatéves lovak döntőjében, közülük heten jutottak az összevetésbe, ahol hat hibátlan lovaglást láthatott a közönség. A bajnoki címet Kovács Henri szerezte meg Queen Of Zuccero nyergében. A szürke kanca nagyapja Contender, tenyésztője Makay Tamás, tulajdonosa Tóth Péter.

Kovács Henri - Queen Of Zuccero
Kovács Henri – Queen Of Zuccero

Második lett a Krucsó Lovasklub színeiben Buza Patrik Zoltán saját kancája, For Cornettina-ZS nyergében. A ló nagyapja Cornet Obolensky, apja For Feeling, tenyésztője Biczó Zsolt.

Buza Patrik Zoltán - For Cornettina-ZS
Buza Patrik Zoltán – For Cornettina-ZS

A harmadik helyezett Eszes Ferenc és a Kannan apaságú Kansas VL, akit a másik két dobogóshoz hasonlóan gyakran láthattunk a tiszteletkörökben az idei szezonban. A ló tenyésztője: Vincze László, tulajdonosa: dr. Pusztai Zsuzsanna.

Eszes Ferenc - Kansas VL
Eszes Ferenc – Kansas VL

Az eredményhirdetésre ezúttal is tíz lovat szólítottak: 4. Babinszki László – Meru, 5. Debreceni Fanni – DB GI Citsun, 6. Búza Krisztián – Marshmallow M, 7. Kovács Roland – Corno D’oro, 8. Lengyel Róbert – Cazera TSH, 9. Füzér Gábor – Cassandra-E, 10. Fazekas István – Maximus.

A hatéves lovak döntője a Díjugrató Szakág kétmillió forintos díjazásáért zajlott.

A 39. Tenyészverseny utolsó versenyszáma a 7-8 éves, azaz utánpótlás lovak döntője volt húsz indulóval. A tét tekintélyes volt, a Díjugrató Szakág 2,4 millió forint összdíjazást ajánlott fel a helyezetteknek.

Az első hely sorsa nem volt kérdéses: a Kovács Roland által lovagolt Messloubeta három napon át teljesített verőhiba nélkül, mindössze egy hibaponttal. A kanca nagyapja Baloubet du Rouet, a Gestüt Lewitzben tenyésztették, tulajdonosa a Szikriga Kft.

Kovács Roland - Messloubeta
Kovács Roland – Messloubeta

A második helyről összevetés döntött, itt végül ifj. Szabó Gábor és a Kannan apaságú H-Secret By Boris szerezte meg az előkelő helyezést. A ló tenyésztője: Vincze László.

Ifj. Szabó Gábor - H-Secret By Boris
Ifj. Szabó Gábor – H-Secret By Boris

A harmadik helyen zárt Fekete György Kahuna nevű ménjével. A ló apja Etoulon Vdl, tenyésztője R.M. Thoben.

Fekete György - Kahuna
Fekete György – Kahuna

A további helyezettek: Budai Virág – Ecstasy D, Jakab Áron – CO2Z, Burucs Borbála – Miami de Garder, Mráz Tamás – El Conthero, Faluhelyi Ádám – Cordiss, Weinhardt Virág – London’s Chagana, Piroska Zoltán – Lorina M.

A döntők helyezettjeinek Abay Pál, a versenybíróság elnöke, valamint a Díjugrató Szakbizottság nevében Bazsó Gergely gratulált.

Fotó: Kovács Petronella/shop.petronellafoto.com

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.