A magyar csapat

 

IFJ. SZABÓ GÁBOR – 1991

Szabó Gábor 12 évesen kezdett versenyezni. 2008-ban indult először kontinensviadalon Prágában Timpex Ábránd nevű lovával, és ebben az évben kezdett lovagolni a Timpex Ménesnél.

A következő évben megnyerte az ifjúsági Eb elődöntőjét, 2010-ben fiatal lovas magyar bajnok lett Kiskunhalason. 2011-ben, a fiatal lovak világbajnokságán győzedelmeskedett Timpex Centessel a 259 indulós középdöntőben. 2013-ban már lovagolt a magyar válogatottban a budapesti CSIO-n, és még abban az évben, a dániai Európa-bajnokságon, az elődöntőben a 9. helyen végzett. 2014-ben a budapesti CSIO nagy győztese volt, hiszen a nyíregyházi Timpex Ménes saját tenyésztésű lovával, Timpex Centtel a hazai közönség előtt meg tudta nyerni a nagydíjat. Idén májusban Somorján a nagydíjban 4. lett, júniusban a csehországi Olomoucban győzött a gyémánt körben és Olomouc város nagydíjában is.

Csapatlova Timpex Bölcsész: 2005-ben született sárga kanca, magyar sportló. Apja Timpex Cabale, anyja Hargita Hófehérke, anyai nagyapja Hargita. Tenyésztője a Timpex Ménes.

HUGYECZ MARIANN – 1983

A hetényegyházi lovasnő indult ifjúsági és fiatal lovas Európa-bajnokságokon. Hosszabb időt töltött Nagy-Britanniában a jelenlegi angol szövetségi kapitánynál, Diana Lampardnál, majd Németországban, Helena Weinbergnél.

Pályafutása során Európa szinte összes nagy versenyén starthoz állt, és Bulgáriában CSIO nagydíjat is tudott nyerni. Az elmúlt években ismét visszatért a válogatottba, nem is akárhogy, a fedettpályás időszakban sikert sikerre halmozva, másfél évtizedes szünet után bekerült a Világkupa döntőbe. Göteborgban is helytállt, mindhárom nap biztosan teljesítette a világ legnehezebb fedettpályás versenyszámait.

Csapatlova: Chacco Boy, 2005-ben született pej herélt. Apja Chacco Blue, anyja Paola, anyai nagyapja PIT 1. Tenyésztője: Lewitzi Ménes.

HORVÁTH BALÁZS – 1978

A kecskeméti lovas, aki már 16 éve a Pataki Ménes versenyzője, az elmúlt években vezeti a magyar ranglistát, az elmúlt három évben győzött a Fiat magyar bajnokságon a saját maga által kiképzett PM Jumping Ladyvel, és 2014-ben PM Dianával nyolcadik lett a fiatal lovak világbajnokságán a hatéves korosztályban, ami minden idők legjobb magyar teljesítménye. A profi lovas eleganciájával és precíz lovaglásával mindig az esélyesek között van, kitűnő menedzselés jellemzi pályafutását. A biztos hátteret a kecskeméti Pataki Ménes biztosítja számára. 2015-ben helyezett volt Grazban, Ebreichsdorfban és az olomouci nagydíjakban. Májusban hibátlanul lovagolt a szlovéniai Celje Nemzetek Díjában.

Csapatlova Zordon, 2003-as Ginus apaságú sárga mén, anyja Linda, anyai nagyapja: Góliát. Tenyésztője az Enyingi Agrár Rt.

TÓTH LÁSZLÓ – 1987

Tóth László 1999-ben, 12 évesen kezdett el versenyezni, és 2001-ben már a felnőtt országos bajnokságon indult. 2002-ben vett részt először ifjúsági Európa-bajnokságon a németországi Hagenben. 2003-ban Budapesten lovagolt először felnőtt CSIO versenyen. 2004-ben tagja volt az ifjúsági bajnokcsapatnak. 2006-ban lovagolt először Nemzetek Díja versenyben, Dániában. A 2012-es budapesti CSIO legeredményesebb magyar lovasa volt Isti nyergében. 2013-ban Európa-bajnokságon, 2014-ben pedig világbajnokságon képviselte hazánkat. Hosszabb sérülés után bíztató formában tért vissza tavaly. Az aacheni lovas Európa-bajnokságon ért fel a csúcsra, ahol a díjugratás Mekkájában ritkán látott nagyszerű teljesítménnyel, pár tized hibaponttal maradt le az Európa-bajnokság végső döntőjéről.

Csapatlova Isti: 2003-ban született, magyar herélt sportló. Apja Istafan, anyja Lord Major Sissi, anyai nagyapja Lord Major, tenyésztője Takács Péter, Taszár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.