A Magyar Ló Hétvégéje a Nemzeti Lovardában II.

A Magyar Lótenyésztők Országos Szövetsége nevében ezúton szeretnénk meghívni Önt a 2013. május 12-én megrendezésre kerülő Magyar Ló Hétvégéje című rendezvényünkre a Nemzeti Lovardába.

A rendezvény életre hívásával a fő célunk az volt, hogy szervezett lehetőséget kínáljunk a tenyésztők, tulajdonosok számára a magyar tenyésztésű, eladó fiatal lovaik bemutatására, a vásárlási szándékkal érkező érdeklődőkkel való kapcsolatfelvételre, sportolókkal, edzőkkel, külföldi partnerekkel való együttműködés kialakítására. A hazai tenyésztésben meglévő kiválóságoknak kínálunk egy újfajta megjelenési lehetőséget, középtávú piacépítéssel segítve ezzel megismerésüket, majd értékesítésüket.

A fajták méltó reprezentálása érdekében minden lónak előzetes tenyésztőszervezeti ajánlással kell rendelkeznie.

 

Program:

09:00 – 13:00: Felvezetés és szabadonugróban történő bemutatás

13:00 – 13:20: Ebédszünet

13:20 – 13:40: A Pelsonius Ménes bemutatója (a ménes által tenyésztett arab telivér és shagya arab fajtájú lovak bemutatója díjugratásban, díjlovaglásban, fogathajtásban)

13:40 – 14:10: Nyereg alatti, három jármódban való előlovaglás kiképzettségi szint szerinti csoportokban, vezényszóra

14:10 – 14:40: Nyereg alatti ugratás, kiképzettségi szint szerinti csoportokban, vezényszóra

14:40 – 15:00: Bemutató hucul lovakkal az Aggteleki Nemzeti Park, Szigetcsép Ménes

15:00 – 15:20: Fogatban való bemutatás kiképzettségi szint szerinti csoportokban, vezényszóra

 

Kérjük, látogasson el a rendezvényre, amelyre – többek között – az alábbi ménesek, tenyésztők adták le nevezésüket: Kabala Ménes, Bognár Boris Kft., Vörös József, Parti Imre, Ecsed Ménes, Dr. Vucskits András, Németh Imre, Bábolna Ménes, Aggteleki Nemzeti Park.

Meggyőződésünk, hogy a magyar tenyésztésű lovak között is találhatunk a lovassportok valamennyi szakágában sikeresen versenyző egyedet (gondoljunk csak a távlovaglásban világbajnok Hungaresre, a pekingi olimpiára minősülő Timpex Coralra, a William Fox Pittel versenyző Gidran XI-4 (Sóhaj) kancára vagy a legutóbbi olimpián szereplő Ó-Féltízre). A rendezvényre elfogadta felkérésünket Kovács Szilveszter, aki észrevételeivel segíti a megjelent lovak értékelését.

 

Szeretettel várjuk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.