Adventi Díjugrató Verseny a Nemzeti Lovardában

117 lovas 172 lóval 25 versenyszámban mérte össze tudását a Tattersallban a harmadik adventi hétvégén.

A háromnapos megmérettetés legrangosabb, 130 centiméteres versenyszámát Faluhelyi Ádám nyerte a Fábiáncsics Horses Istálló nyolcéves sárga heréltje, Cadet Blue PS nyergében (a borítóképen) a mezőny egyetlen dupla hibátlan lovaglásával. A második és a harmadik helyet ifj. Tóth László szerezte meg Identity, illetve Ching nevű lovaival egy-egy, az összevetésben begyűjtött verőhibával. Negyedik lett ifj. Petrik Béla és Litithya, a szombati győztes Técsy Attila – Ciarado páros ezúttal az előkelő ötödik helyen zárt. Bognár Dóra és Calli Top a hatodik helyet szerezték meg.

Técsy Attila és Ciarado

A 120 centiméteres nyitott versenyszámban szintén Fábiáncsics siker született: A Fábiáncsics Horses lovasa, Kiss Anett Natália szerezte meg az első helyet a leggyorsabb hibátlan lovaglással Caro Freddo nyergében. Faluhelyi Ádám Eldor Blue nyergében kevesebb, mint egy másodperccel maradt le tanítványa mögött és szorult a második helyre. A Nadine-t lovagló Técsy Attiláé lett a dobogó harmadik foka, a negyedik helyen viszont ismét Faluhelyi Ádámnak szólt a taps, ezúttal a hatéves sárga Messcotoonnak köszönhetően. A Göttler Vilmos – Jégvirág páros pénteki győzelme és szombati második helyezése után talán kicsit elfáradt, de a verseny utolsó napján így is meg tudták szerezni az előkelő ötödik helyet. Debreczeni Éva és Sáripuszta Hadnagy a hatodik helyen zárt.

Göttler Vilmos és Jégvirág

Az ötéves lovak mezőnyében vasárnap Faluhelyi Ádám és Sáripuszta Lincoln szerezték meg a győzelmet igen előkelő, 8,10 stílusponttal. A második helyen BZ William Fox-Pitt végzett Varga Ábellel a nyergében. Harmadik lett a verseny mindhárom napján dobogós helyezést szerző Karasszon Dániel – Quartus L páros 7,60 stílusponttal.

A hatéves lovak 110 centiméteren mutatkozhattak be. Itt is egy Faluhelyi Ádám által lovagolt ló, London Eye szerezte meg a győzelmet 7,80 stílusponttal. Második lett Cardiff és ifj. Tóth László. A Técsy Attila – Nanga Parbat páros pénteki és szombati győzelme után vasárnap a harmadik helynek örülhetett.

A 115 centiméteres magasságon megrendezett ifjúsági versenyszámban Szentpéteri Hannának és Frivolnak szólt a győzteseknek járó taps. A második helyen Volosinoczki Vanda és Sparta Bet végzett. Szuhai Rodrigo mindkét lovával eredményesen szerepelt a hétvégén: Qualinával szombaton és vasárnap is a harmadik helyet szerezte meg, míg Casino Golddal szombaton a második helyen végzett.

A kezdő lovasok legjobbja a 8,2 stíluspontot begyűjtő Krajner Dóra és Chiara volt. Szász Abigél és Surprise-R szombati harmadik helyezésén javítva vasárnap a második helyen zárta a versenyt, míg Volosinoczki Vanda és Sparta Bet harmadik lett.

Az amatőr lovasok 110 centiméteren mérték össze tudásukat. Vasárnap a Krucsó Lovasklub versenyzője, Vandlik Júlia szerezte meg a győzelmet Carpediem nyergében hibátlan lovaglással. Mögötte három másodperccel lemaradva Dobozi Zsanett és Jacline duplázott rá szombati második helyezésére, Takács Lili és PM Callister II pedig hajszálnyit lemaradva a harmadik helyen zárt.

Ezzel a versennyel a Nemzeti Lovarda is elbúcsúztatta a 2019-es évet.

Áldott, békés karácsonyt és lovaglásban, lovas sikerekben gazdag új évet kívánunk minden lovasnak!

Fotó: Tokodi Tícia, Tic Photo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.