Állatvédelem és lóanatómia a Nemzeti Lovardában

Általános iskolás gyerekek számára készül állatvédelemmel foglalkozó kisfilm, amelyben szerepelni fog egy lóanatómiával foglalkozó rész is. Ki más is adhatná át ezt a tudást hitelesebben, mint prof. dr. Sótonyi Péter?! A vonatkozó részt az Állatorvostudomanyi Egyetem közreműködésével a Nemzeti Lovardában forgatták.

“Az állatorvosok munkájukból adódóan arra esküsznek fel, hogy állatokat mentsenek, gyógyítsanak, védjenek. Ezért abszolút természetes, hogy az állatvédelemben is igen komoly szerepet vállaljanak” – mondta egy korábbi interjúban prof. dr. Sótonyi Péter.

Prof. dr. Sótonyi Péter az Állatorvostudományi Egyetem rektora, az Anatómiai és Szövettani Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára, a Semmelweis Egyetem és a Kaposvári Egyetem Tiszteletbeli Doktora, A Magyar Lovassport Szövetség alelnöke. A Magyar Olimpiai Bizottság tagja.

Állatanatómia tárgykörben számos tantárgy oktatója magyar és német nyelven. Hallgatói értékelés alapján 44 alkalommal nyerte el a legjobb oktató címet, 1999-ben az „Év oktatója Magyarországon” fődíjjal ismerték el tanári tevékenységét.

Tudományos munkásságát eddig 47 eredeti tudományos közlemény jelzi. Szerzője, illetve társszerzője 10 könyvnek és egy nagysikerű anatómiai CD-ROM-nak, amelyek magyar, angol, német, japán és szlovák nyelveken jelentek meg. Ismeretterjesztő közleményeinek száma 17, hazai és nemzetközi konferenciákon több száz előadást tartott.

Rendszeresen oktat, illetve kutat a kölni, a bécsi, a berlini, a temesvári egyetemeken, 2004-től vendég professzora az amerikai Yale Egyetemnek. A Semmelweis Egyetemmel több, mint negyed évszázada tart fenn aktív oktatási, tudományos és tudománypolitikai kapcsolatot.

Az MTA doktora, a Semmelweis Egyetem Doktori Tanácsának külső tagja, Egyetemi TDK elnök, a Magyar Állatorvosok Világszervezetének alelnöke, a Magyar Állatorvos-történelmi Társaság elnöke, az Európai Állatorvos-anatómus Társaság vezetőségének tagja, a Nomina Anatomica Veterinaria szerkesztőbizottsági tagja, a XXVII. Európai Állatorvos-anatómus Kongresszus elnöke, az Állatorvos-anatómusok Világszövetségének alelnöke. (Forrás: univet.hu)

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.