Az egyik legnehezebb évén van túl a Nemzeti Lovarda

120 tagszervezet képviselőjének részvételével vette kezdetét a Magyar Lovassport Szövetség éves rendes közgyűlése a Nemzeti Lovarda Tudásközpontjában április 25-én. A közgyűlésen megjelentek a Magyar Lovassport Szövetség tulajdonában lévő gazdasági társaságok, így az N.L. Sportlétesítmény Nonprofit Kft. működéséről is részletes tájékoztatást kaptak.

Az Nemzeti Lovardát működtető N.L. Sportlétesítmény Nonprofit Kft. beszámolóját Fábiáncsics Gábor ismertette, aki elmondta, a 2022-es működési szempontból az egyik legnehezebb év volt a Nemzeti Lovardában. A takarmányárak jelentős emelkedése jelentette a legnagyobb kihívást, ezt külföldről történő beszerzéssel sikerült megoldani.

Jelentősen emelkedtek a karbantartási, versenyrendezési, vagyonvédelmi és bérköltségek, valamint az energiaárak. A működés zavartalanságának biztosítása érdekében szükség volt korlátozó intézkedésekre: a főépület nagyterme télen zárva tartott, a fedeles lovardában sem volt fűtés a versenyek ideje alatt, a Tudásközpont működését, a fűtést és a melegvízfogyasztást korlátozták. Az egyik soron következő fejlesztés a Tudásközpont fűtésének korszerűsítése lesz, a gázfüggőség csökkentése érdekében.

A létesítménybevételei a 220 fix boksz és a pályák bérbeadásából származik. A bértartók között a magánszemélyek mellett ott van az Öttusa Szövetség, a Lovasiskola, és az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár gróf Nádasdy Ferenc Huszárosztály, a Készenléti Rendőrség lovasai pedig a pályákat használják.

2022 során a Nemzeti Lovarda 26 versenyhétvégét, 76 versenynapot bonyolított le, emellett más rendezvényeknek (pl. közgyűlések, MSLT rendezvények, Talent Program, rajtengedélyvizsgák, Gyermeknapi Póni Klub Verseny, Lovastorna Országos Bajnokság) is otthont adott. A tervezett fejlesztések között szerepel a kültéri pálya szabad oldalára egy fix tribün építése.

Fotó: Szögi Ágnes

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.