Búza Krisztián duplázott 130 centiméteren

A szombati napot megnyitó 90 centiméteres versenyszám győztese az idei Nemzeti Vágta harmadik helyezettje, Tamás Csaba volt Ankét nevű lovával (Danubia Lovasház).

A 100 centiméteres nyitott versenyszámban Godzsák Inez és Cartier hozta a leggyorsabb hibátlant. Ugyanezen a magasságon a kezdő lovasok legjobbja Kölcsey Virág és Can’t Stop VH Scheefkasteel Z volt 8,1 stílusponttal.

Az ötéves lovak mezőnyében Mráz Tamás TM Kannan’s King nevű ménje 8,2 stílusponttal szerezte meg a győzelmet, maga mögé utasítva Lehotai Mátét Comeróval. Faluhelyi Ádám halmozta a helyezéseket: Diasandro Blue nyergében a harmadik, Congran PS-szel a negyedik, Chabluerinóval az ötödik helyet szerezte meg, így a kategóriában taroltak a Fábiáncsics Horses istálló lovai.

Mráz Tamás - TM Kannan's King
Mráz Tamás – TM Kannan’s King

Az ifjúsági korosztály 110 centiméteres versenyszámában Kovács Noémi és Calinka de Bognár (Kenesei Lovas Club) 8,3 stílusponttal utasította maga mögé a mezőnyt. Második Gorzó Eszter és Arwen, harmadik Fésűs Gréta és Hunter Dadero Z. Az amatőrök között Török Fanni – Chicos Flight, Nemes Dorka – El Coronita, Varnyú Lilla – Popeye volt a dobogós sorrend.

A hatéves lovak mezőnyében ismét az Eszes Ferenc által lovagolt Kansas VL bizonyult a legjobbnak 8,4 stílusponttal. Mráz Tamás és TM Diacor 8,3 ponttal a második helyet tudta megszerezni, Babinszki László és Meru pedig harmadikként zárt.

Eszes Ferenc - Kansas VL
Eszes Ferenc – Kansas VL

Ezúttal is a 120 centiméteres nyitott versenyszám vonzotta legtöbb indulót. Az 55 lovast számláló mezőnyben kétszeres Szuhai siker született. Az első helyet Szuhai Rodrigo szerezte meg Jayjay nyergében, második az idei év gyermek Európa-bajnoka, ifj. Szuhai Gyula és Perthy Jackson, harmadik Bohák-Debreczeni Éva és Sáripuszta Hadnagy.

Szuhai Rodrigo - Jayjay
Szuhai Rodrigo – Jayjay

A 130 centiméteres versenyszám abszolút bajnoka Búza Krisztián volt, aki Landsdream 2 nyergében (a borítóképen) az első, Galestrával pedig a második helyet szerezte meg.

Búza Krisztián - Galestra

Búza Krisztián – GalestraIfj Lázár Zoltán és Candide ezúttal harmadikként zárták a számot.

Ifj Lázár Zoltán - Candide
Ifj Lázár Zoltán – Candide

Fotó: Tokodi Tícia/Tic Photo

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.