Búza Krisztiáné a Silver Tour döntője a Széchenyi Emlékversenyen

A Széchenyi István Emlékverseny szombati napjának fénypontja a Silver Tour fináléja volt.

A verseny rendkívül izgalmas volt, ugyanis a lovasoknak nem csak a 135 centiméteres akadályokkal kellett megküzdeniük, hanem az idővel is, hiszen az alapidő rendkívül szűkre lett szabva. A versenyzőknek mindenképp ki kellett lépniük a komfortzónájukból és kockáztatni vagy az iram növelését, vagy szűkebb fordulatok választását. Végül a 67 starthoz állt lovas közül 23 induló tudta verőhiba nélkül teljesíteni az alappályát, viszont sokan az időbüntetés miatt nem vehettek részt az összevetésben, így mindössze 12 lovas maradt versenyben ebből a népes mezőnyből.

Remekül lovagoltak a hazai versenyzők, közülük is kiemelkedett most Búza Krisztián, aki bravúros lovaglással szerezte meg az első helyet Landstream nyergében.

A német színekben rajthoz álló Steffen Hauter az utolsó pillanatban szorította le válogatott lovasunkat, Krucsó Szabolcsot a dobogó második fokáról.

Negyedik helyen végzett a Fábiáncsics Horses SE versenyzője, Faluhelyi Ádám és Noblesse VD Donkhoeve, megelőzve a saját tenyésztésű lovával versenyző Kovács Henrit és a 8 éves Tambourinot. Ez apró temetű mén a korosztályos versenyszámokban már számtalan alkalommal végzett az élen, de most ebben a nemzetközi mezőnyben is megmutatta, hogy van helye a nagyok között is. Hatodik lett Jan Cigan Jr., majd Szuhai Gyula és Steffen Hauter volt a további sorrend.

Magyar tenyésztésű ló a 6-7 éves lovak versenyszámának élén

A 6-7 éves lovak versenyszámának középdöntőjében az ifjúsági korosztályú Kiss Lizannával a nyergében a hazai tenyésztésű Cloé végzett az élen.

Második helyen zárt Kovács Henri Caldatóval, harmadik Krucsó Szabolcs Vroom De La Pomme Z nevű lovával.

Negyedik lett ifj. Szuhai Gyula és Edward Z, a XiXo Borgiát lovagló ifj. Szabó Gábor, valamint Mráz Tamás és El Conthero előtt.

Edző és tanítványa az élen a Bronze Tourban

A Széchenyi István Emlékverseny szombati napja a Bronze Tour 120 centiméteres középdöntőjével vette kezdetét. 53 páros állt starthoz ebben a kétfázisos versenyszámban, ahol edző és tanítványa kettős győzelmet arattak. Göttler Vilmos végzett az élen Jégvirággal, megelőzve tanítványát, a pénteki győztes Bohák-Debreczeni Évát, aki Cortezt lovagolta.

Lehotai Máté is ismét a helyezettek között szerepelt Carry On 13 nevű lovával, ezúttal harmadik, míg Kiss Lizanna pénteki eredményén egy helyet javítva Chaccoval lett a negyedik.

Lóránt Attila tanítványai, az ifjúsági kategóriában versenyző Mécs Emma és Csetényi Lea végeztek az ötödik és hatodik helyen PM Chaccera és Hámor nevű lovaikkal.

Catalina Sfetea győzött a VIP Tour döntőjében is

A Széchenyi István Emlékverseny szombati napján tartották a VIP tour 115 centiméteres döntőjét. 38 lovas állt starthoz ebben a versenyszámban, és 17 hibátlan lovaglás született, így népes összevetésben dőlt el a helyezések sorsa. A mindhárom napon eredményesen szereplő román lovas hölgy, Catalina Sfetea most is villámgyors hibátlan lovaglást mutatott be Dyra nevű lovával, megelőzve a Talentes Müllner Annát, aki Captain Cassonét lovagolta.

Egy másodperccel lemaradva Pecsora Amira Lara végzett a harmadik helyen Bing Bang nyergében Bodnár Annabell, Kollár Péter és Sáli Csenge előtt.

Leggyorsabb négy hibapontos lovaglással a Talent Program lovasa, Koltai Zorka lett a hetedik.

A verseny vasárnap 8 óra 30 perckor a fiatal lovak döntőjével folytatódik. Az eseményeket a Riderline élőben közvetíti.

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.