Dániáé a Furusiyya Nemzetek Díja 2015-ben Budapesten

Izgalmakkal és meglepetésekkel teli versenyt hozott a Nemzeti Lovarda felújított versenypályáján a legrégibb hagyományokat őrző Nemzetek Díja versenyszám.

 

Tizenhárom ország válogatottja nevezett, amely után a második fordulóban nyolc csapat folytathatta a versenyt. 12 hibaponttal biztosan győzött a Lars Pedersen által vezetett dán csapat, akik közül a legjobb eredményt, dupla nullát Rikke Haastrup – Qualico du Bobois páros teljesítette.

 

Második helyen holtversenyben a tavalyi győztes cseh és az olasz csapat végzett 16-16 hibaponttal. Olaszországot Giovanni Lucchetti és Bella Strade mindkét körben elért hibátlan pályája segítette a dobogós helyre.

18 hibaponttal Ausztria lett a negyedik, pedig csapatuk két lovasa, Roland Englbrecht Mevisto’s Poorboyjal és Max Kühner Coeur de Lionnal is dupla nullát tudott lovagolni.

Az ötödik helyen ugyancsak holtversenyben Törökország és a magyar válogatott osztozott 20-20 hibaponttal. A török csapatnak Derin Demirsoy szerezte meg a dicsőséges dupla nullát. A Németh István által vezetett válogatott – ifj. Szabó Gábor Timpex Bölcsésszel, Horváth Balázs Zordonnal, Hugyecz Mariann Chacco Boyjal és Tóth László Istivel – az első helyen fordult, de a második fordulóban sajnos hiányoztak a hibátlan lovaglások.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.