Diasandro Blue a négyéves lovak legjobbja

Három korosztályban a középdöntőkkel, a négyéves lovak számára azonban már a döntővel folytatódott a Tenyészverseny. Faluhelyi Ádám szombaton is megállíthatatlan volt, két számban is megszerezte az elsőséget a Fábiáncsics Horses SE lovaival, és Burucs Borbála saját tenyésztésű kancái is dobogós helyezéseket szereztek.

A négyéves lovak két napon át gyűjtötték a stíluspontokat. A döntőt a Fábiáncsics Horses SE Diaron apaságú fekete heréltje, Diasandro Blue nyerte (tenyésztő: Gestüt Lewitz) a nyeregben Faluhelyi Ádámmal (a borítóképen). Második Burucs Borbála és saját tenyésztésű kancája, Mia Niana, harmadik Füri Milán és Sir Dalton (tenyésztő: Szollár Szabolcs, tulajdonos: Füri József). A kategóriában 500.000 forint pénzdíjat osztottak szét.

Burucs Borbála – Mia Niana

Füri Milán – Sir Dalton

Az ötéves lovak mezőnyében Kovács Roland és a Kannan apaságú Katerina PSZ előző napi teljesítményükön javítva ezúttal az első helyen végeztek, majd holtversenyben Eszes Ferenc és Let’s Win TN (tenyésztő: W.G M. Zwartjens, tulajdonos: Pusztai Zsuzsanna), valamint Jármy Vince és For Lexcis Z (tenyésztő: F van Och, tulajdonos: Suki József) zárták a második helyen a versenyt 8,20 stílusponttal.

Kovács Roland – Katerina PSZ

A hatéves lovak között ismét megszerezte az első helyet Faluhelyi Ádám és Cordiss 8,70 ponttal. Burucs Borbála és saját tenyésztésű kancája, Miami De Garder zártak másodikként, harmadik ifj. Szabó Gábor és XIXO Borgia (tenyésztő: Gestüt Lewitz, tulajdonos: GSH Trade Kft., TSN Kft.).

Faluhelyi Ádám – Cordiss

Az utánpótlás 7-8 éves lovak középdöntőjét követő tiszteletkört Zárug Gyula és Doris (tenyésztő és tulajdonos: Herczog és Fiai Kft.) vezették. A további dobogós helyezéseket a pénteken is diadalmaskodó lovasok szerezték meg: második Krucsó Szabolcs és Aranykapu Con Lordan, harmadik ifj. Petrik Béla és I’m Special RV.

Zárug Gyula – Doris

Vasárnap 8 órakor egy 110 centiméteres nyitott versenyszámmal folytatódik a program. A XXXVIII. Tenyészversenyt a Riderline élőben közvetíti.

Fotó: Tokodi Tícia/Tic Photo

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.