Díjlovas szezonkezdés a Tattersalban

A Nemzeti Lovarda adott otthont 2016. március 5-6-án az év első Országos Díjlovagló Minősítő versenyének.

 

A helyszíntől megszokott kiváló talaj adottságok és a gondos házigazdák most is színvonalas versenyt tettek lehetővé. A kellemes hétvégét tovább fokozta, hogy a Riderline élőben közvetítette az egész versenyt. A szakbizottságnak köszönhetően az internetes szolgáltatást térítésmentesen lehetett igénybe venni. Az ugró szakágban már jól bevált rendszert, a díjlovasok először próbálhatták ki. Óriási sikere volt, mert így azok is a verseny részesei lehettek, akik nem tudtak személyesen jelen lenni. Pár napja indította Facebook oldalát a Díjlovagló Szakbizottság, ahol hírként szerepelt az esemény, ennek hatására olyanok is eljöttek, akik évek óta nem látogattak el díjlovas versenyre.

 

Husz Alexandra versenyigazgató, a tőle megszokott profizmussal vezényelte le a két napos versenyt, melyre rekord számú nevezés érkezett. Kiváló csapata nélkül természetesen ez nem jöhetett volna létre. 30 egyesület, 86 lovasa 104 lóval mérette meg magát a két nap alatt. Szombaton 108 programot láthattunk reggel 7-től este negyed 12-ig. A vasárnapi 102 program reggel 7-től este 10-ig. Ausztriában rendszeres a késő estébe nyúló versenyek száma, viszont a hazai díjlovaglásban eddig ez nem volt megszokott. A versenyrendezők, a lovasok, kísérők és a bírók egyaránt töretlen lelkesedéssel dolgozták végig a hétvégét, ami egy jó hangulatú és barátságos légkörű versenyt eredményezett.

 

A következő díjlovas megmérettetés a Korosztályos Bajnokság lesz a Tattersalban. Egy ilyen jellegű versenyt mindig nagy izgalom kísér, de a helyszíni adottságokkal kapcsolatban, ezután a hétvége után nyugodtak lehetünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.