Díjugrató Grand Prix Forduló a Nemzeti Lovardában

A Nemzeti Lovarda adott otthont az idén három fordulós Grand Prix sorozat második állomásának, ahol a szokásos gyermek, amatőr, U25 és felnőtt kategóriák mellett a fiatal lovak is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra.

Don’t Forget Galante és Messi nyerték a fiatal lovak fináléját

A 6 éves lovak 125 centiméteres fináléjában húsz páros állt rajthoz, akik közül tízen tudták hiba nélkül teljesíteni az alappályát, így népes összevetésben dőlt el a helyezések sorsa. Végül ifj. Máté István volt a leggyorsabb Don’t Forget Galante nyergében. A szombati nap első versenyszámában, az 5 éves lovak 115 centiméteres alappályáján mindössze öt hibátlan lovaglás született, és a Faluhelyi Ádám – Messi 4 páros magabiztos összevetéssel hozta el az első helyet. A felnőtt GP 145 centiméteres kvalifikációs versenyszámában ifj. Szabó Gábor kettős győzelmet aratott Timpex Bölcsész és Lord Classic nevű lovaival.

Tovább a teljes cikkre: Don’t Forget Galante és Messi nyerték a fiatal lovak fináléját >>

Összevetésben dőlt el a GP győzelem sorsa az amatőr és a gyermek lovasoknál

Az amatőr kategóriában a kvalifikációs számok után huszonhét páros állt rajthoz a fináléban, ahol a Díjugrató Szakág által biztosított 150.000 forintos pénznyereményért szállhattak harcba a lovasok. Az ügetőn már rendkívüli eredményeket elért hajtó, Németh Viktória ezúttal lóháton is bizonyított és Rádiháza Görögtánc nevű lovával megszerezte a győzelmet.

A gyermek lovasok 125 centiméteres magasságon versenyeztek a vasárnapi fináléban a Horze Lovasáruház által felajánlott 200.000 forint értékű tárgyjutalmakért. Az alappályát ketten tudták hiba nélkül teljesíteni, a két lovas közül az összevetésben elsőként induló, Bertók Viktor által felkészített Gulyás Dominik szerezte meg az első helyet.

Tovább a teljes cikkre: Összevetésben dőlt el a GP győzelem sorsa az amatőr és a gyermek lovasoknál >>

Újabb GP fordulót nyert ifj. Szabó Gábor

A Digi TV kamerái és népes nézőközönség előtt zajlott az év második Grand Prix fordulójának záró napja a Nemzeti Lovardában.

A 25 év alatti korosztály utolsó előttiként mutatkozott be a felnőtt kategóriához hasonló nehézségű 140 centiméteres pályán az U25 GP-ben. A 350.000 forintos összdíjazású fináléban tizenhat lovas állt rajthoz, akik közül mindössze hárman tudták hiba nélkül teljesíteni az alappályát. Végül 2018 fiatal lovas magyar bajnoka, Jármy Vince három másodperces fölénnyel nyerte meg az összevetést JB Koronaőr nyergében.

A 1,5 millió forint összdíjazású, 150 centiméteres Nagydíjban huszonöt páros állt rajthoz, akik közül hárman tudták hibátlanul teljesíteni Karádi László nemzetközi pályaépítő alappályáját. Az elsőként induló ifj. Szabó Gábor villámgyorsan teljesítette az összevetést Lord Classic nevű lovával, amit az utána következők nem is tudtak felülmúlni, ezzel a bábolnai után megnyerte a budapesti GP fordulót is.

Tovább a teljes cikkre: Kettőből kettő: újabb GP fordulót nyert ifj. Szabó Gábor >>

Szöveg: Szalontai Virág, Riderline
Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.