Egy hétvégén át a gyermekeké volt a Nemzeti Lovarda

Fantasztikus hangulatban, hatalmas sikerrel, napi közel 3000 látogató részvételével zajlott a Póni Klub Verseny és Gyereknap a Nemzeti Lovardában.

Két nap alatt 100 gyermek részvételével több, mint 45 versenyszám zajlott a Nemzeti Lovarda szabadtéri pályáján a Póni Klub Gyereknapi Kupán. A versenyzők között ott volt a válogatottban lovagló ifj. Kövy András kisfia, Kövy Mátyás, valamint a szintén válogatott lovas Horvath Balázs kisfia, Horvath Ábrahám. A versenyszámokat a Riderline élőben közvetítette. A versenyzőkre igazi ajándékáradat várt az eredményhirdetésen a rendezvény szponzorainak köszönhetően:

 

Nagy sikere volt a lovaknak adott ajándéknak (répa) is, ami logózott textil táskában került kiosztásra.

A szombati nap fénypontja a Ride&Bike versenyszám volt, amire összesen 14 nevezés érkezett. A szoros versenyből végül két lovas került ki győztesen: Horváth-Fáró Anna és Gillich Bori. Ők a Nemzeti lovarda különdíjaként egy-egy kerékpárt nyertek.

Az izgalmas versenyszámok mellett túlzás nélkül tényleg minden megtalálható volt a Nemzeti Lovardában, amire csak a kicsik vágytak. Láthattak hagyományőrző huszár, lovastorna és kutya agility bemutatót. A huszárok programjuk végén még lovaik hátára is felültették a kicsiket, a lovastorna iránt érdeklődők pedig résztvehettek egy lovastorna edzésen vagy kipróbálhatták a voltizsválogatott mozgó műlovát, Movie-t.

Ezen a hétvégén a Nemzeti Lovarda lovasiskolája ingyenes lovaglás oktatással várta a kicsiket. Nagyon sokan éltek a lehetőséggel, volt, hogy egyszerre hat iskolaló is dolgozott. Reméljük, sokan visszaülnek majd közülük a nyeregbe és idővel nekik tapsolhatunk majd a Nemzeti Lovardában rendezett versenyeken.

A gyönyörű körhinta, az ugrálóvár, trambulin és a rodeóbika is sokakat vonzott. Sőt, a gyerekek még egy igazi rendőrautóba is beülhettek.

Emellett agyagozás, lufihajtogatás, arcfestés, csillámtetoválás, hajfonás és vattacukor tette még emlékezetesebbé ezt a két napot.

A Nemzeti Lovarda az esemény mindkét napján körülbelül háromezer érdeklődőt fogadott. A látogatók között ott voltak a fóti Károlyi István Gyermekközpont lakói, illetve a hazai segélyszervezetek által segített ukrán menekült gyerekek szüleikkel.

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.