Egy századmásodperc döntött

zínvonalas versenyt hozott a huszonkilencedik alkalommal megrendezett nemzetközi, díjugrató versenyünk, a Gróf Széchenyi István nevét viselő CSI.

 

A huszonötezer euró összdíjazású Nagydíj mindig várva várt esemény a Nemzeti Lovardában. Ezúttal is szép számú közönség előtt lovagolhattak a kvalifikálódott lovasok. Hatan tudták hiba nélkül teljesíteni Karádi László nemzetközi pályaépítő, 145 cm-es alappályáját. Az összevetés krimibe illő izgalmakat hozott. A Pozsonyban élő, szlovák Marian Stangel Badarcóval mindent egy lapra feltéve lovagolta le az összevetés hét akadályát és 40,63 másodperccel ért célba. Ezután következett Varga Balázs, saját tenyésztésű kancájával, Jloval, aki szintén megtett mindent a győzelemért, de végül 40,64 másodpercet mutatott a verseny időmérő táblája. A századmásodperc többlet a második helyet jelentette a kabókapusztai lovasnak. Harmadik lett legjobb ifjúsági válogatottunk ifj. Lázár Zoltán Lacrima Di Felicitával.Az összevetésben négy hibapontot elért lovasoknál az idő döntött. Negyedik lett Horváth Balázs PM Dianával, ötödik Európa-bajnokunk Weinhardt Virág Chiclanával és hatodikként Biharvári Attila végzett Gordonnal.

 

 

Az U25 kategória döntőjének összevetésébe viszonylag sokan, tizennégyen jutottak be. A győzelmet Sopronyi Réka szerezte meg Donalddal, aki pénteken is első tudott lenni, megelőzve klubtársát a csütörtöki győztes párost Szilágyi Rékát Médea Of Brightnessel. A harmadik helyen Baileys nyergében Budai Virág végzett.

 

 

A szombati magyar-izland futball Európa-bajnoki meccs előtt megrendezett középkör döntője is látványos összevetést hozott. Győzött ifj. Tóth László Toll Forgóval, akivel csütörtökön a nagykört is megnyerte. Második lett az ötvennégy fős mezőnyből  a 15 éves Tóth Boglárka Claudiussal. Harmadik Réti Dávid tanítványa, a szintén ifjúsági válogatott Ódor Evelin Babett nyergében.

 

 

A kiskör döntője igazi születésnapi ajándékot hozott a domaszéki Busi Sándornak, aki hatvanadik, kerek születésnapját egy győzelmet érő, villámgyors hibátlannal koronázta meg.

 

 

A gyermek kategória győztese a rutinos Kalanddal Hóman Gréta lett, megelőzve Janik Annát és Alasztics Alizt.

 

 

A fiatal lovak döntőjének összevetésében utolsó startolóként, a Borislav Borisov által tenyésztett, Concordia HB, Szentirmai Péterrel a nyergében tudott nyerni, megelőzve a Lewitzi Ménesben tenyésztett, sárga Jason Stathamet Técsy Attilával, és az Emerald apaságú, sárga Kyrát Kovács Henrivel.

 

 

A budapesti CSIO előtt már csak a Korosztályos Díjlovagló Országos Bajnokságot és egy regionális díjugrató versenyt láthatnak a Tattersallba kilátogatók. Az év legrangosabb eseménye -CSIO- július 14-17 között kerül megrendezésre, amit ezúttal minden érdekődő ingyenesen látogathat a rendezvény teljes időtartalma alatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.