Évzáró a Nemzeti Lovardában

Több mint ezer startot bonyolított le a Schlezák Melinda vezette versenybíróság csütörtöktől vasárnapig a Tattersallban rendezett fedettpályás országos minősítő versenyén. 2015-ben utoljára csöngetett a versenybíróság hazai díjugrató eseményen.

 

Hetedik alkalommal került megrendezésre ezúttal a Nemzeti Lovardában a hagyományos magyar lovak kupájának döntője. A 130 cm-es összevetéses versenyszámra 10 páros adta le a nevezését. Az összevetésbe három különböző méneskönyv lova jutott be, így ők versengtek a Földművelésügyi Minisztérium által támogatott versenyszám pénzdíjáért. Harmadik helyen végzett a Furioso North Star fajtájú, Gyúlékony II, háromszoros magyar bajnokunkkal, Szász Attilával. Második lett a sorozat egyik legeredményesebb lova, a Shagya arab fajtához tartozó, Mersuch Emilia P a békéscsabai Kotroczó Róberttel. A győzelmet ezúttal ismét egy Gidrán fajtájú ló szerezte meg, a tiszafüredi Kun Lajos által tenyésztett 10 éves kanca, Gidran Razbeg Szende Erdélyi Balázzsal a nyergében.

 

 

A négy napos Tattersalli országos minősítő verseny legmagasabb 135 cm-es A/2 ** versenyszáma színvonalas versenyt hozott. A szoros küzdelemben hat lovas maradt hibátlanul még az összevetésben is, Karádi László nemzetközi minősítésű szakemberünk pályáján. Az első helyezett végül Krucsó Szabolcs lett a 7 éves Vincentóval, megelőzve a Castilia Kft. 21 éves lovasát, Mráz Tamást a szuper óvatos Gavallérral. A harmadik pedig a Morris Lovas SE lovasa Czékus Zoltán lett a pej Apollójával.

 

 

A Nemzeti Lovardában rendezett versennyel záródott le a 2015-ös díjugrató versenyszezon, azonban az aranyvasárnap hétvégéjén még Szász Attila edzőtábort tart az elhivatott Talenteknek. Várjuk a helyszínen a kedves érdeklődőket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.