Ezúttal is a Nemzeti Lovardában mutatkoztak be az idei év legszebb csikói

28 kanca és 27 idei születésű mén csikó szerepelt az MSLT 2023-as Csikóchampionátusának katalógusában. A bíráló bizottság tagjai Bazsó Gergely, Botka Ferenc, Czuczi István és Faluhelyi Tibor voltak.

A kanca champion a Timpex Kft. Mylord Carthago x Escudo I származású, Timpex Unique nevű csikója.

A kanca kategória második helyezettje St. Angéla (Chico B Z x Jolly Groom), tenyésztő és tulajdonos a Pataki Gergely és TSN Kft.

A mén champion tenyésztője és tulajdonosa Fekete-Kovács Éva és Fekete Antal. Az Evan II FK nevű csikó származása Elvis ter Putte x Argentinus.

A mén kategória második helyezettje I & H Tenet (JB Csákó x Calvino Z), tenyésztő és tulajdonos: Iványi Zsigmond és Kovács Ferenc.

Idén először három kategóriában is osztottak különdíjat. A díjló különdíj nyertese Bellana RH (Bellany x Cassilano), a csikó tenyésztője Radványi Róbert, tulajdonosa Radványi János. A félvér különdíjat Molnár Ferenc My Luck x Cassilano származású csikójának, I.A. Violának ítélte meg a bíráló bizottság. A fogat különdíjazott Ritecz Péter Sir Fabricius bevű csikója (Flash x Manno).

Az eseménynek ezúttal is a Nemzeti Lovarda adott otthont. A Csikóchampionátuson idén is részt vett dr. Nagy István agrárminiszter.

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.