Fazekas Istvánnak szólt a taps a Díjugrató Fedeles Döntőn

A fedettpályás szezon lezárásaként idén tizenkilencedik alkalommal került megrendezésre a Díjugrató Fedettpályás Döntő, aminek ezúttal is a Nemzeti Lovarda adott otthont.

A szombati nap a korosztályos lovak és a gyermek lovasok döntőjéről szólt. A gyermek kategóriában a Horze jóvoltából 200.000 forint összegű vásárlási utalványt osztottak szét a helyezettek között, az ötéves lovak bajnokságát 300.000, a hatévesekét 400.000, az utánpótlás lovakét pedig 500.000 forint kiemelt pénzdíjjal támogatta a Díjugrató Szakbizottság.

A gyermek döntőben a tizenegy éves Kiss Maja szerezte meg a győzelmet a huszonegy éves Captain hátán. Az ötéves lovak között Técsy Attila és Numino, a hatévesek között ifj. Tóth László és Ching, az utánpótlás lovaknál pedig Técsy Attila és Ciarado lettek bajnokok.

Tovább a teljes cikkre: Lendületesen indult a fedettpályás döntő a Nemzeti Lovardában >>

A Fedettpályás Döntő utolsó napján az amatőrök, az ifik, a fiatal lovasok és a felnőttek versengtek a bajnoki címekért. Az ifjúsági lovasok bajnokságát 300.000, a fiatal lovasokét és az amatőr kategóriát 400.000, a felnőttekét pedig 1.000.000 forint kiemelt pénzdíjjal támogatta a Díjugrató Szakbizottság. Emellett az amatőr kategóriában 150.000 forint értékű vásárlási utalványt osztott ki az Euroboots Böröcz Kft., melyet lovaglócsizma, lovaglócipő, illetve chaps vásárlásra használhatnak fel a dobogós lovasok.

Az amatőr lovasok között Szakál Delinke és Quintero, az ifiknél Bognár Dóra és Rádiháza Bohókás, a fiatal lovasoknál pedig Markó Sándor és Enjoy szerezték meg a bajnoki címet.

Tovább a teljes cikkre: 2019 amatőr, ifi és fiatal lovas bajnokai fedett pályán >>

Teltházas lelátó előtt került megrendezésre a 2019-es Fedettpályás Döntő utolsó versenyszáma, a felnőttek 140 centiméteres döntője, ahol a lovasok nem csak a dicsőségért, de a Díjugrató Szakbizottság által felajánlott 1.000.000 forintos kiemelt pénzdíjért is versenyeztek.

A huszonöt bejutott lovas közül hatan álltak hibátlanul a szám kezdetekor, viszont a technikás pályát mindössze ketten tudták hiba nélkül teljesíteni közülük, így az első helyért izgalmas összevetés zajlott Fazekas István és Czékus Zoltán között, amiből Fazekas került ki győztesként. A harmadik helyet Horváth Balázs és Laguilot Z két hibapontos teljesítménnyel szerezte meg, Técsy Attila és Diara De Rouge pedig három hibaponttal a harmadik helyen zárta a bajnokságot.

Tovább a teljes cikkre: Fazekas István nyerte a Díjugrató Fedeles Döntőt >>

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.