Fedeles Döntő második nap

A Fedeles Döntő második napja a Gyermek kategóriájú lovasok elődöntőjével kezdődött, melyet Réti Dávid Tanítványa nyert meg. Ódor Evelin és Camaró párost Stróbl Dorottya stílusbíró 8,4 stíluspontra értékelte a mai napon.

 

Horváth Balázs – PM Casello

Majd az 5 éves lovak versenyszámával folytatódott a zsúfolt napirend. Az első helyen a 2013 évi tenyészverseny 4 éves kategóriájának győztese, a Pataki Ménes tulajdonában lévő PM Casello (Casall x Contender) végzett. Az 5 évesek közt a döntőbe 47 ló jutott be, ebből 18 dupla hibátlannal végzett az elő- illetve középdöntők folyamán.

A Serdülő korosztályban szoros versenyben győzött Szigeti Cintia Kitti és Dália.

A 6 éves lovak versenyszámában ismét Heibl Ágnes győzedelmeskedett, a Hugyecz Pál tulajdonában lévő Chirocco-val (Sir Shutterfly x Landgold).  A döntőbe a lovak már nem viszik tovább az első két nap kapott stíluspontot, ott már csak a hibapontok számítanak. Az elődöntők eredményi alapján 56 ló jutott be a döntőbe, és 18 tiszta hibátlannal kezdheti meg a holnapi döntőt.

Az Amatőr lovasok versenyszáma bizonyult a legnépesebbnek a nap folyamán. A versenybíróság elnöke, Schlezák Melinda 58 startot regisztrált ebben a számban. Az indulási feltételek az évek folyamán letisztultak és az egyik legnépszerűbb versenyszámmá nőtte ki magát az amatőr kategória.  Az elődöntő győztes párosa Mike Dalma és Tactic.

Az utánpótlás lovak versenysenyét Krucsó Szabolcs nyerte a 8 éves pej herélt, Cash (Quantum x Contender) nyergében. A döntőbe 44 ló jutott be, ebből 15-en dupla hibátlannal.

A mai nap a Felnőtt középdöntővel záródott. A 135 cm-re kiírt hibaidős versenyszámot Burucs Barna és Sir Winston-C páros nyerte.  Vasárnap 6 lovas kezdheti meg a döntőt nulla hibaponttal. A holnapi napon a felnőtt kategória lovai pihenhetnek, hisz a döntőre csak vasárnap kerül sor.

A harmadik napon a fiatal lovak már a döntőben állhatnak starthoz, ezzel számukra holnap véget ér a verseny és eldől, hogy melyik páros lesz az adott kategória bajnoka.  A szombati napot az öregifjúk versenyszáma zárja majd, melyre eddig 9 nevezés érkezett. Izgalmas show számnak ígérkezik sok izgalommal, biztatással és humorral. A szervezők reményi szerint ez a jó hangulat végigkíséri majd az esti bankettot is, melyre mindenkit várnak sok szeretettel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.