Fedeles döntő: szombaton a fiatal lovaké volt a főszerep

A fedettpályás szezon lezárásaként az ünnepi hosszú hétvégén a Nemzeti Lovardában került megrendezésre a Díjugrató Fedeles Döntő. A szombati napon az 5 éves, a 6 éves valamint az utánpótlás lovak bajnokságának fináléja zajlott.

Mezőhegyesi győzelem az ötéveseknél

Az ötéves lovak 110 centiméteres döntőjében 29 lovas állt rajthoz, akik közül négyen tudták hiba nélkül teljesíteni a bajnokság mindhárom napjának pályáit. Az összevetésben egyedüli hibátlanként a mezőhegyesi tulajdonú és tenyésztésű Jessica tudta elhozni a győztesnek járó díjat, nyergében Piroska Zoltánnal. Ezzel a legeredményesebb magyar tenyésztésű ló lett a korosztályában.

A leggyorsabb 4 hibapontos lovaglással a Faluhelyi Ádám – Primus Rex páros végzett a második helyen. A Németországban tenyészett mén tulajdonosa Megyeri Zsolt.

A harmadik helyet Horváth Balázs szerezte meg PM Baltimore nyergében, akinek tenyésztője és tulajdonosa is az Airvent Légtechnikai Zrt. Ez a sárga mén nyerte a középdöntőt 8,8 stílusponttal, amely a verseny legmagasabb pontszáma is volt egyben.

Negyedik lett a Lehotai Máté által lovagolt Chilling Out, tenyésztője a Lewitz ménes, tulajdonosa a Szikriga Kft.
Mindössze egy hibaponttal ötödik helyen zárt az elődöntő győztes párosa, Kovács Henri és Tamburino. Tenyésztője és tulajdonosa a Kovács család. Piroska Zoltán másik lovával, a szintén mezőhegyesi tenyésztésű Jégvirággal a hatodik helyet szerezte meg.

Piroska Zoltán és Jessica
Piroska Zoltán és Jessica

Négy tripla hibátlan a hatéveseknél

A hatéves lovak bajnokságában szintén négy tripla hibátlan lovaglás született. Az összevetésben a kiskunhalasi Füzér Flóra és Chiara bizonyult a leggyorsabbnak. A Németországban tenyésztett kanca tulajdonosa Stankoics Márk.

A legeredményesebb magyar tenyésztésű ló a második helyen végző Candy lett, nyergében Zárug Annamáriával. Tulajdonosa és tenyésztője a Herczog és fiai Kft. A harmadik helyet a C-Univerzál Kft. lova, Castro szerezte meg, lovasa Zajzon András volt.

A bajnokság negyedik helyezettje a Faluhelyi Ádám által lovagolt El Camino lett, akinek tulajdonosa Erdélyi Lóránt, tenyésztője pedig Vincze László. Az ötödik helyen hármas holtverseny alakult ki. Két-két hibaponttal teljesítette a bajnokságot: Eszes Ferenc és Acanto, az Alexopouloz Alexa által lovagolt Caremos, valamint Szakál Delinke Quiteroval.

Füzér Flóra és Chiara
Füzér Flóra és Chiara

Dupláztak a Pataki Ménes utánpótlás lovai

Az utánpótlás lovak bajnokságában kettős győzelem született, ugyanis Horváth Balázs végzett az első két helyen Pataki Mihály lovaival. Első lett a 7 éves PM Quinterával, melynek tenyésztője Andirkó Attila, második pedig a tavalyi győztes PM Chaccerával.

Szintén tripla hibátlannal jutott be az összevetésbe, ahol végül a harmadik helyet szerezte meg Mercz Flórián lova, Fulrike Utica nyergében Szűcs Zoltánnal.

A negyedik helyen négy lovas végzett holtversenyben négy hibaponttal zárva a bajnokságot. Az ifj. Máté István által lovagolt Falkyrie, Burucs Barna és Gibria-B, a Sándor Balázs – Adeline páros, valamint Babó Szilvia PM Laridával.

Horváth Balázs és PM Quintera
Horváth Balázs és PM Quintera

A verseny vasárnap a gyermek, az ifjúsági, a fiatal lovas és a felnőtt döntőkkel fog folytatódni. A versenyről élő adásban közvetít a RiderLine, a közvetítés megtekinthető a Nemzeti Lovarda Online közvetítések oldalán is.

Tovább az Online közvetítések oldalra >>

Fotó: Hajdu Kriszta, Lovasfotó.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.