Fedettpályás Döntő első napján a fiatal lovaké volt a főszerep

Napsütéses tavaszias időjárás mellett kezdődött el a 2013-2014-es fedeles szezon döntője a Nemzeti Lovardában. Az első nap a fiatal lovak kerültek előtérbe.

A versenynap az 5 éves lovak elődöntőjével kezdődött, melyben a Gyula Farm Miskolc versenyzője, Szuhai Gyula szerezte meg az első, illetve a második helyet. A Cassini l x Cascavelle származású Calasnyikov kiemelkedően jól teljesített. 8,4 stíluspontot kapott így megelőzve a szintén Szuhai Gyula által lovagolt Cassini l x Quinar származású szürke heréltet, Belugát.  A versenyszám harmadik helyezettje a Pataki Ménes által tenyésztett PM Casello (Casall x Contender) lett a 2013-as Felnőtt Magyar Bajnokkal – Horváth Balázzsal a nyergében, holtversenyben a 2011 évi Magyar Bajnokkal Técsy Attilával és Cessna-val (Colonado x Justboy). A stílusbíróknak nem volt könnyű dolguk, hisz a 48 indulós versenyszámban az első 12 helyen végzett lovas pontjai között mindössze 0,5 stíluspont különbség volt.

 

HEIBL ÁGNES – CHIROCCO

A második versenyszámban a 6 éves lovaké volt a főszerep. Ebben a versenyszámban közel 60 ló állt a starthoz, hogy megmérettesse magát az elődöntőben.  A harmadik helyen ismét Horváth Balázs végzett PM Diana-val (Diamant de Semilly x Jaguar Mail) ezúttal Szuhai Gyulával a holtversenyben, aki Flying-ot (Sanvaro x Landgold) lovagolta. A dobogó képzeletbeli második fokára a fiatal Mráz Tamás és a szürke herélt Montana (Cassini ll x Corofino l) állhatott. Az első helyen a Hugyecz istálló újdonsült lovasa Heibl Ágnes és a Sir Shutterfly x Landgold származású Chirocco végzett. A pej herélt és Magyarország egyik legtehetségesebb lovas hölgye kiemelkedő teljesítményt mutatva 8,8 stíluspont mellett nyerték meg a 6 éves lovak elődöntőjét.

Az utánpótlás lovak versenyére délután került sor. A hibaidősre meghirdetett versenyszámon a 7 illetve 8 éves lovak vehettek részt közös elbírálással. A hét éveseknek 125 cm-es pályát kellett teljesíteniük, míg a nyolc éves lovaknak 5 cm-rel feljebb emelték az akadályokat. A harmadik helyen a magyar tenyésztésű 7 éves pej herélt Donald (Duc de la Cour ll x Stauffenberg) és a Nemzeti Lovarda igazgatója – Fábiáncsics Gábor végzett. A második helyet a Ceglédi Lovasklub lovasa Faluhelyi Ádám és a 7 éves Lawito x Baloubet du Rouet származású La Belle Z szerezte meg, míg az első helyen a Reischl Márton által lovagolt Khán (Karandasj x Cannonball) végzett.  A harmadik és a hatodik helyezett között mindössze 0,2 másodperc különbség volt, ezzel is fokozva az izgalmakat a végeredmény alakulásában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.