Fedettpályás Finálé – 2013

A rendkívüli időjárás ellenére rendben lezajlottak a 2012/2013-as fedettpályás díjugrató szezon döntői, több mint 250 ló részvételével.
A négynapos versenyt megelőzően a szerdai nap folyamán versenybírói, pályaépítői, valamint versenyirodai továbbképzések és vizsgák zajlottak a Nemzeti Lovardában, majd csütörtökön az ötéves lovak elődöntőjével vette kezdetét a finálé. Az öregfiúk pénteki száma a sok visszamondott nevezés miatt sajnos elmaradt, a többi versenyszám viszont így is kellő izgalmakat tartogatott.

 

Szombaton az ötévesek döntőjében a végső győzelmet a Balou du Rouet apaságú Hunor szerezte meg Nagy Sándorral a nyeregben. Második helyen Georgie’s Valentin végzett Krucsó Szabolccsal, maguk mögé utasítva Rádiháza Excaliburt és Burucs Borbálát. A hatéveseknél a Clinton II származású Klasszis győzedelmeskedett Krucsó Szabolccsal, ami különösen szép teljesítmény, hiszen az elődöntő után lovascsere történt, miután a ló állandó lovasa, Reischl Márton az időjárástól akadályozva nem tudott lovagolni a középdöntőben. A második helyet az összevetésben is szintén hibátlan Amarilla–Petheő Ákos duó szerezte meg, harmadik helyen pedig Agropoint Cérna és Gombos László végeztek. Az utánpótlás lovak versenyében a huszadik életévét éppen aznap betöltő, és a hétvégén a fiatal lovas számért versenyző Colonado egyik csikója, Conrad szerezte meg az első helyet Zajzon Andrással. A második helyen Casoletta és Faluhelyi Ádám végeztek, a harmadik helyezett pedig a szintén Faluhelyi Ádám által lovagolt Larina lett.
Conrad utánpótlás- és Hunor ötéves győzelme azt jelentette, hogy idén két, a Bognár Boris Kft. által tenyésztett lónak is sikerült nyernie a korosztályában, amihez külön gratulálunk!
A vasárnapi gyermek döntőben az összevetésben egyedüli hibátlanként lovagoló Weinhardt Virág és Robin Hood végeztek az élen. A második helyet villámgyors, ám négy hibapontos lovaglással Szuhai Péter szerezte meg Turbo Breaker nyergében, Bogár Bianka és Maxim Mokka előtt. Az amatőröknél Mészáros Dóra és Rozette-T arattak győzelmet, megelőzve ezzel a második helyezett Hengsperger Edit–Calvina párost, valamint a harmadik helyen végző Csordás Klaudiát Agropoint Catinkával.

A felnőtt kategóriában az egyetlen végig hibátlan páros, Sándor Balázs és a szürke Caloosa Hatchee szerezte meg az első helyet. A második helyért való összevetésben a címvédő Czékus Zoltán egy gyors hibátlannal biztosította magának az elsőbbséget Karina nyergében, így Técsy Attila végül a harmadik helyre szorult Catarával. Utolsó döntőként a fiatal lovasok száma zajlott vasárnap; itt a végig hibátlanul lovagló Mráz Tamás nyert Chacco nyergében. A második helyért három lovas lovagolt összevetést, ahol Burucs Barna bizonyult a leggyorsabbnak Mamma Miával, a harmadik helyet pedig a szintén hibátlanul összevető Bencsik Laura–Goya páros szerezte meg.
Ezúton is gratulálunk minden győztes és helyezett lovasnak!

 

Hornok Alexandra

 
A győztesek albuma megtekinthető a Díjugrató Szakág weboldalán, az alábbi linken:

 

Győztesek Albuma

 

Lázár Vilmos, a Lovasszövetség elnöke, Szotyori Nagy Kristóf, a Díjugrató Szakág elnöke és Kövy András utánpótlás szövetségi kapitány gratulál a fiatal lovas döntő győztesének, Mráz Tamásnak.

Fotó: Hajdu Kriszta – www.lovasfoto.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.