Fedettpályás döntő: Weinhardt Virág 2018 felnőtt bajnoka

A Nemzeti Lovardában került megrendezésre a 2018-as Fedettpályás Döntő. A felnőtt lovasok 140 centiméteres magasságon zajló megmérettetése telt ház előtt zajlott, a nézők lélegzetvisszafojtva várták, hogy eldőljön, ki lesz az év fedeles bajnoka.

Öt lovas teljesítette hiba nélkül a bajnokság három fordulóját, így izgalmas összevetésben dőlt el a bajnoki cím sorsa. A mindössze 19 éves kiskunhalasi lovas hölgy, Weinhardt Virág győzelemmel indította felnőtt karrierjét. Az összevetésben bravúros lovaglással, 4 másodperccel gyorsabban ért célba, mint az őt követő második helyezett lovas, így megérdemelten vehette át a felnőtt bajnoki trófeát.

Weinhardt Virág 2018 felnőtt bajnoka
Weinhardt Virág 2018 felnőtt bajnoka

A sors fintora, hogy ezzel pont edzőjét, Füzér Gábort szorította le a dobogó legfelső fokáról, aki így csak a második helyen végzett.

Füzér Gábor végzett a második helyen
Füzér Gábor végzett a második helyen

A leggyorsabb 4 hibapontos lovaglással a 2017-es Magyar Bajnokság egyéni hetedik helyezettje, Vándor Zsófia ért célba, aki ezzel a harmadik helyet tudta megszerezni Quintussal.

Vándor Zsófiáé a harmadik helyezés
Vándor Zsófiáé a harmadik helyezés

A Bábolna SE versenyzője, Szentirmai Péter és a 9 éves Concordia HB csupán egy századmásodperccel lemaradva végzett a negyedik helyen. Az Airvent Lovasklub versenyzői ebben a számban sem maradtak helyezés nélkül, ezúttal Babó Szilvia és PM Cacavelle vihették haza az ötödik helyezettnek járó díjat.

Hatodik helyen négy hibapontos összteljesítménnyel a korábbi fedeles bajnok, Szuhai Gyula végzett Lancelottal.
Hetedik helyen holtverseny alakult ki a fiatal lovas magyar bajnok ifj. Lázár Zoltán, és a felnőtt magyar bajnokság bronzérmese, Reischl Márton között.

Írta: Szalontai Virág, Riderline

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.