FIAT Díjugrató Országos Bajnokság a Nemzeti Lovardában

4 napon át 119 lovas és 179 ló részvételével zajlott a FIAT Díjugrató Országos Bajnokság a Nemzeti Lovardában – alig két héttel a nagy sikert arató Longines FEI Nations Cup™ Jumping of Hungary CSIO5* Budapest után.

Baumann Bori nyerte az amatőr bajnokságot

Az amatőr lovasok között hat lovas várta hibapont nélkül a döntőt, de közülük csak négyen tudták verőhiba nélkül teljesíteni a versenyszámot, ezzel megszerezve a tripla nullát, egyben az esélyt a bajnoki címre.

Az összevetésben utolsóként induló Baumann Bori tudatos lovaglással vette át a vezetést, így kiérdemelve az aranyérmet az amatőrök között. A Prosper Lovasklub versenyzője Donaldot lovagolta a döntőben. A kétszeres ezüstérmes Bozsóky Zsófia is hibátlanul lovagolt az összevetésben, de lassabban ért célba, így a dobogó második fokára állhatott fel immár harmadik alkalommal. A korábbi aranyérmes Márki Zoltán H-CSR Centerrel egy biztos hibátlan lovaglással harmadik helyen végzett a bajnokságban.

Negyedik lett Sarkadi Petra és Bognár Tingli Tangli, ötödik helyen pedig egy hibaponttal holtversenyben Petrovics Fanni és Rajnaki Csilla végeztek. A hetedik helyen is holtverseny született, a korábban verőhibát vétő, de a döntőben hibátlan Nagy Attila és dr. Stark Róbert között.

Jármy Vince a fiatal lovas bajnok

A fiatal lovasok 140 és 145 centiméterre kiírt kétfordulós döntőjére 12 lovas tudta magát kvalifikálni, akik között a sorrend többször is felcserélődött. Végül a korosztályán felül versenyző, sorozatban kétszeres ifi bajnok Jármy Vince immár a fiatal lovas bajnoki címet is megszerezte. Edzője Krucsó Ferenc.

Az egész évben kimagaslóan szereplő Mráz Tamás által felkészített Hollé Sára megismételve tavalyi helyezését, a dobogó második fokára állhatott fel. A döntőben remekül lovagló Rell Adrián és Charter több hellyel is előrelépve a bronzérmes pozícióban zárta a bajnokságot, edzője Bencsik József.

Negyedik helyen végzett Kalán Eszter és Gareza, az ötödiken pedig Markó Rebeka és Enjoy, és hatodik lett Lukács Zsófia Con Raphaellel.

Gráf Edina Nikoletta az ifjúsági kategória nagy meglepetése

Az ifjúsági kategória döntője kétfordulós volt, az első forduló 135, a második pedig már 140 centiméteren zajlott. Így a hétvége során öt pályát kellett teljesíteniük a lovasoknak, és az összesített eredmény alapján hirdették ki a bajnokokat.

A tavalyi év serdülő A championja, Gráf Edina Nikoletta első országos bajnokságát lovagolta, egyedüliként mindössze egy verőhibával teljesítette a három napot, ami az aranyérmet jelentette számára. Az ifj. Néveri Imre László által felkészített lovas Qui De Ganadot lovagolta.

Ezüstérmet szerzett a korosztály favoritja, Szuhai Péter, aki végig magabiztosan vezette a versenyt, de a döntőben egy verőhibát vétve a második helyre csúszott East Winddel. Edzője Füzér Gábor. A harmadik helyen az idén korosztályt lépő, ifj. Kövy András által felkészített Sólyom Bori Luca végzett, aki, így rögtön egy bronzéremmel kezdhette meg ifjúsági karrierjét.

A bajnokságban negyedik helyen végzett a Pirik Farm versenyzője, Erdős Jázmin, őt követte a válogatott tagja, Markó Sándor és Adjely El Rex. Hatodik helyre tornázta fel magát ifj. Szász Attila, aki szintén verőhiba nélkül teljesítette a döntő pályáit.

Ifj. Szabó Gábor kétszeres díjugrató magyar bajnok

A Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság felnőtt mezőnyének döntőjében 23 lovaglást láthatott a Nemzeti Lovarda közönsége 150 és 155 centiméteres magasságon a két fordulóban.

Történelmi siker született, hiszen a minden nap első helyen végző ifj. Szabó Gábor hibapont nélkül zárta az öt pályából álló bajnokságot, amire eddig még sosem volt példa. Magyar tenyésztésű kancájával, a Tárbály István tulajdonában álló Timpex Bölcsésszel immár második felnőtt aranyérmét szerezte meg, amivel nem csak a vándorserleget, hanem a győztesnek járó Fiat Tipo személygépkocsit is hazavihette.

A címvédő páros, Krucsó Szabolcs és Chacco Blue II. a döntő mindkét fordulójában időbüntetést kapott, így emiatt lecsúszott a bronzérmes pozícióba, helyet adva maga előtt Weinhardt Virágnak. A kiskunhalasi lovas az első női lovas, aki ezüstérmes pozícióban zárta a felnőtt magyar bajnokságot, ráadásul mindössze tizenkilenc évesen.

A többször is helyezett Czékus Zoltán eddigi legjobb eredményét elérve negyedik helyen végzett Kempo Centoval. Ötödik lett az ötszörös magyar bajnok Horváth Balázs a nyolc éves PM Chaccera nyergében. Hatodik helyen az utánpótlás válogatott másik tagja, ifj. Lázár Zoltán végzett Katyusával.

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.