Gróf Széchenyi István Emlékverseny 2015 Nemzeti Lovarda

Június 4-7 között került megrendezésre a XXVlll. Gróf Széchenyi István Emlékverseny a Nemzeti Lovardában. Az évek óta rangos nemzetközi versenyre 7 nemzet közel 260 lóval adta le nevezését. A megszokott Small, Middle és Big Tour mellett Children, U25 és Young Horse versenyszámok kerültek megrendezésre a négynapos eseményen. A huszonnyolcadik alkalommal megrendezett Gróf Széchenyi István Emlékverseny első ízben lett CSI **-ra kiírva.

 

A négy napos verseny döntőiben rendre magyar sikerek születtek. A gyermek korosztály vasárnapi döntőjében a favorit, Szuhai Péter győzött Zaferáhval, megelőzve válogatott társát, Tóth Boglárkát, aki Cosimellát lovagolta. Az U25-ös kategóriában a 17 éves Kalán Eszter győzött a szürke Ajándékkal, második lett Jármy Vince Prímával, harmadik pedig ifj. Lázár Zoltán Jotterrel. A Kiskör döntőjét Krucsó Szabolcs nyerte Sherryvel, míg a Középkör döntője is fergeteges összevetést hozott, ahol a győztes Búza Krisztián lett Fortenderrel. A 6-7 éves lovaknak kiírt versenyszámot Néveri Imre László nyerte Georgie’s Valentinnel.

A verseny Nagydíjának  alappályája 145 cm-es magasságon zajlott, 26.000 Euró összpénzdíjért és világranglista pontokért folyt a küzdelem. A versenyben hat lovas teljesítette hibátlanul a Karádi László által épített pályát, de csak ketten tudtak a 80 másodperces alapidőn belül verőhiba nélkül lovagolni. Hatodik helyen végzett a még csak 19 éves Bagyánszky Gabriella Cesanneal, ötödik lett a török, Kaan Kizilkaplant Faro 117 nyergében, míg századra  azonos idővel harmadik helyen végzett Szuhai Gyula Cornettoval és Füzér Gábor Le Royallal. Az összevetésbe a pozsonyi házaspár, Monika és Marian Stangel került, ahol Monika Stangelova a Chacco Blue apaságú, sárga Chacco Blue Diamonddal lovagolta a győztes pályát, megelőzve férjét Marian Stangelt, aki Badarco nyergében ült.

 

Gratulálunk a lovasoknak!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.