Három döntővel indult a vasárnap

Idén harmincegyedik alkalommal került megrendezésre a Széchenyi István Emlékverseny, melynek utolsó versenynapján  zajlott a Fiatal Lovak, a Bronze Tour és az U25 döntője. A kilátogató nézőket rendkívüli izgalmak és verőfényes napsütés várta a Nemzeti Lovardában.

Román lovas a fiatal lovak versenyszámának győztese

A vasárnap a 6-7 éves lovak döntőjével kezdődött, ahol 45 lovaglást láthatott a közönség. Közülük tizennyolcan jutottak be a 130-135 centiméteres összevetésbe.

Az első két helyen külföldi lovas végzett, mégpedig a román színekben versenyző Constantin Cojocariu Handymannel, és a horvát Andrija Hrogovic és Incognito Z. A legeredményesebb magyar lovas a harmadik helyen végző fiatal tehetség, Szuhai Péter volt, aki Chilling Outot lovagolta, megelőzve Faluhelyi Ádámot Eldoctroval. Ötödik lett Andirkó Benjámin, aki saját tenyésztésű lovával, Aranykapu Claramoval minden nap a helyezettek között szerepelt. Hatodik helyen pedig a pénteki győztes, ifj. Tóth László végzett, aki ezúttal Identityt lovagolta.

Constantin Cojocariu és Handyman

Ifj. Szabó Gábor második győzelmét szerezte meg

A Széchenyi István Emlékverseny utolsó napja a Bronze Tour döntőjével folytatódott. A Karádi László által épített 125 centiméteres hibaidős versenyszámban 68 lovas állt starthoz, akik közül tizenkilencen voltak hibátlanok.

Ifj. Szabó Gábor a tőle megszokott teljesítményt nyújtva fantasztikus idővel ért célba Nettoval, megelőzve a szintén nagyon gyors Zárug Annamáriát Candyvel. Az elődöntőben is helyezett Búza Krisztián most is dobogós helyezéssel zárta a versenyt Luxor F nyergében. A negyedik helyen végzett Faluhelyi Ádám Conchicco Blue PS nevű lovával, ötödiken ifj. Lázár Zoltán Gina Van Lange Weerennel, hatodikon pedig a bulgár Ruslan Petkov és Cesana.

Ifj. Szabó Gábor és Netto

Szlovák győzelem az U25-ben

A Széchenyi István Emlékverseny programjának utolsó előtti versenyszáma az U25 korosztálynak kiírt döntő volt. A rendkívül nehéz 135 centiméteres alappályát tizenkét lovas tudta hiba nélkül teljesíteni, így ők jutottak be az emelt magasságon tartott összevetésbe.

Kiélezett küzdelemben a szlovák David Horváth bizonyult a leggyorsabbnak, így ő vihette haza a győztesnek járó díjat Desanne Van TL nevű lovával. Tóth Boglárka is gyors hibátlant lovagolt az összevetésben, de most ez a második helyre volt elég. A fiatal lovas válogatott Kalán Eszter végzett a harmadik helyen, mögötte pedig szintén dupla hibátlannal Rell Adrián és Charter. A leggyorsabb négy hibapontos lovaglással Máriás Sára végzett a negyedik helyen, megelőzve Lambertus Balázst és Casust.

David Horváth és Desanne Van TL

Tovább a start- és eredménylistákra >>

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfoto.hu

Kapcsolódó cikkek:

Szentirmai Ferencé a Silver Tour döntője >>

Négy magyar győzelem a Gróf Széchenyi István Emlékverseny pénteki napján >>

Ifj. Szabó Gábor és Timpex Fényév győzelmével indult a Gróf Széchenyi István Emlékverseny >>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.