Három kategóriában hirdettek győztest a Tenyészversenyen

A XXXVIII. Tenyészverseny utolsó napja az öt, a hat, valamint a 7-8 éves lovak számára volt a döntő megmérettetés. A döntőkben nem csak a rangos bajnoki címek, hanem tekintélyes pénzdíjak is gazdára találtak.

Az ötéves lovak mezőnyének legjobbja egy kiskunhalasi páros lett: Fazekas István és a Churchill IC apaságú Maximus (tenyésztő és tulajdonos: Nagy Antal).

Fazekas István – Maximus

Második Hegedüs Kristóf és Kurszán. A pej herélt apja Lasino, anyai nagyapja Rossini Z.

Hegedüs Kristóf – Kurszán

Harmadik Babinszki László és Gago Z (tenyésztő: Lomme Noach, tulajdonos: Ger-Szer Kft.).

Babinszki László és Gago Z

A további helyezések: Eszes Ferenc – Let’s Win TN, Kovács Roland – Katerina PS, Krucsó Szabolcs – Chesterfield, Cser Attila – Queen of Zuccero, Karádi Ármin – Vakachuka, Szép Krisztián – Vivant Van De Boss, Füzér Flóra – JB Feel The Difference. A kategória összdíjazása 1,5 millió forint volt.

A hatéves lovak döntőjében kétmillió forintnyi összdíjazás várta az indulókat. Az első helyet ifj. Szabó Gábor és a Casall apaságú Chivas VD Mullegracht (tenyésztő: Borloo Ronny, tulajdonos: Vargatherm Kft.) szerezték meg.

Ifj. Szabó Gábor – Chivas VD

Második helyen zárt Técsy Attila és Mr. Brown (tenyésztő: Lovas Akadémia Kft., tulajdonos: Hercz Marianna), a harmadik helyen pedig Lehotai Máténak és a Fábiáncsics Horses SE Victory Blue PS nevű pej kancájának szólt a taps.

Técsy Attila – Mr. Brown

Lehotai Máté – Victory Blue PS

A további sorrend: Faluhelyi Ádám – Cordiss, Alasztics Aliz – Ariosa, Sándor Balázs – M Leonardo, ifj. Szabó Gábor – H-Secret by Boris, Horváth Balázs – Alzuba, Buza Patrik Zoltán – Chocolate Brown, Bosits Boglárka – Orkán.

Az utánpótlás 7-8 éves lovaknál 24 páros állt starthoz, közülük hárman jutottak az összevetésbe, egy hét- és két nyolcéves ló. A győztes Pataki Mihály ménje, a PM Balougraf apaságú PM Baloustar és Horváth Balázs.

Horváth Balázs – PM Baloustar

Második Zárug Gyula és Cold Blue Boy (tenyésztő: Gestüt Lewitz, tulajdonos: Zárug Gyula), harmadik Krucsó Szabolcs és Varga László Aranykapu Con Lapilot apaságú heréltje, Aranykapu Con Lordan.

Zárug Gyula és Cold Blue Boy

Krucsó Szabolcs – Aranykapu Con Lordan

A díjátadóra szólították még a következő párosokat: Czékus Zoltán – Carundy, Kovács Henri – Tambourino, ifj. Petrik Béla – I’m Special RV, Szuhai Rodrigo – Jayjay, Mráz Tamás – El Conthero, ifj. Szuhai Gyula – Lawisangos, Szuhai Rodrigo – Shiarado SZ. A kategória összdíjazása a Díjugrató Szakág jóvoltából 2,4 millió forint volt.

A 110 centiméteres nyitott versenyszám legjobbja Kulcsár Gerda és PM Obelisk volt, míg 120 centiméteren Benedek Adél és Silva 127 mutatta be a leggyorsabb hibátlant.

Kulcsár Gerda – PM Obelisk

Benedek Adél – Silva 127

Fotó: Tokodi Tícia/Tic Photo

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.