Holtverseny 135 centiméteren

Szombaton először a kezdő lovasok léptek a pályára. A győzelmet 7,7 stílusponttal a Debreceni LHSE lovasa, Őzse Hanna Lívia szerezte meg Caressilla Rouge nevű szürke kancájával. Tolnai Hanna és M-Flipper D’19 7,6 pontja a második, Vad Teofil és Cornet 7,1 pontja a harmadik helyre volt elegendő.

Átrendeződött az élmezőny az ötéves lovaknál a verseny harmadik napján. Az első helyet 8,40 ponttal dr. Pusztai Zsuzsanna ménje, Nightrider szerezte meg Fekete Györggyel a nyeregben. A pénteki győztes páros, Holdampf Renáta és Prinz von Cassilano ezúttal másodikként zárt, harmadik Kis Bendegúz Dávid és Comme il Faut apaságú kancája, Comme il Flora.

Fekete György - Nightrider
Fekete György – Nightrider

110 centiméteres akadályok várták az ifjúsági korosztály lovasait. Itt a Pasaréti Honvéd Lovas SE párosa, Horváth Lili és Ploona tekintélyes előnnyel szerezte meg az első helyet, teljesítményüket 8,6 ponttal jutalmazták a bírák. A második és harmadik helynek a Colonado Lovasiskola SE színeit képviselő Pichovszky Dalma örülhetett, aki Frits K és Prince Of Persia nevű lovaival versenyzett.

A hatéves lovaknál triplázott Horváth Balázs és a Szikriga Kft. Actender apaságú ménje, Acteon, ráadásul kiemelkedő eredménnyel, 8,70 stílusponttal. Másodikként zárt Gulyás Dominik és a Kannan apaságú Ameko Kannandale (8,30), harmadik Biharvári Attila és Croco Deal PS.

Horváth Balázs - Acteon
Horváth Balázs – Acteon

Az amatőr lovasok között ifj. Petrik Béla tanítványa, Molnár Mercédesz és E-Roy mutatta be a leggyorsabb hibátlant, bár a Márki Zoltán – Dijon van de Vijf Bunders és Mernyei-Bobok Eszter – Edward párosok szorosan a nyomában voltak.

120 centiméteren ezúttal is együtt versenyeztek a nyitott és a fiatal lovas kategória versenyzői, ezzel itt gyűlt össze a legnépesebb mezőny. A nyitott kategória legjobbja Hegyi Panna és Caroberto volt. Borzáné Sári Enikő és Jangce ezúttal egy második hellyel lett gazdagabb, harmadik a Prosper LK színeiben Pölz Kitti és Hurrycane Z.

Hegyi Panna - Caroberto
Hegyi Panna – Caroberto

A versenyszám, ezzel a mezőny legjobb idejét ismét a fiatal lovasok hozták, az élen Fabók Adrienn Szaffival, aki a Contendro I apaságú Contót lovagolta. Második Koncz Kincső és Luisa, harmadik Tóth Dorina és Kurszán.

Fabók Adrienn Szaffi - Conto
Fabók Adrienn Szaffi – Conto

Ötven lovaglást láthatott a közönség 125 centiméteren. A versenyszám Técsy Attila és Vízcsepp győzelmével zárult. Potocska Attila és Kincsem Royal Flush ezúttal a második helyet vihette haza, harmadik Bohák-Debreczeni Éva és Cortez.

Técsy Attila - Vízcsepp
Técsy Attila – Vízcsepp

A fiatal lovasok között ezúttal is Hermann Zsófia és LNS Cassiana végzett az élen, mögötte a Fésűs Gréta – Hunter Dadero Z, és ifj. Antal Péter – Choral Symphony párosok.

Hermann Zsófia - LNS Cassiana
Hermann Zsófia – LNS Cassiana

135 centiméteres magasságon zárult a nap 23 lovaglással. Különleges esemény, hogy holtverseny alakult ki az élen a Hmaidi Amina – Americano és Técsy Attila – Levado Z párosok között, majd a Fabiancsics Horses SE két versenyzője következett a sorrendben, Faluhelyi Ádám Forever Gold PS, valamint Tömör-Tones Luca Zoé Monte Grazia nyergében. Az eredményhirdetésre szólították még a következő párosokat: Reisz Panna – Cortano 5, Zárug Gyula – Confidence, Kisgergely Kata Csenge – Bizar VDL.

Hmaidi Amina - Americano
Hmaidi Amina – Americano
Técsy Attila - Levado Z
Técsy Attila – Levado Z
Faluhelyi Ádám - Forever Gold PS
Faluhelyi Ádám – Forever Gold PS

A verseny vasárnap reggel nyolc órától folytatódik a Nemzeti Lovarda nagy fedelesében.

Fotó: Tokodi Tícia/Tic Photo

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.