Idénynyitótól a világbajnokságig: lovastorna a Nemzeti Lovardában

Június közepén megkezdődött a hivatalos versenyszezon a Lovastorna Szakágban is. Idén nem csak a szezont megnyitó Budapest Bajnokságnak, hanem a szakág többi jelentős eseményének is a Nemzeti Lovarda ad otthont.

Június 25-27. között ugyancsak a Tattersallban zajlik majd az idei legjelentősebb hazai rendezésű nemzetközi lovastorna verseny, a CVI Budapest, augusztus 23-29. között pedig a szakág Világbajnoksága.

A Budapest Bajnokságon felnőttek mezőnyében mindenki az ideális lovát kereste a VB-re. A lányoknál Németh Blanka (MPKSZ) egy kisebb sérülés miatt nem tudta legjobb formáját hozni, ezért végül a második hellyel kellett beérnie a szintén nem a legjobb formáját mutató Cornettón. A győztes így Somogyi Eszter lett. Társa ezúttal a Magyarországon először bemutatkozó svájci Carlos volt, valószínűleg együtt láthatja majd őket a VB közönsége is.

A férfiaknál Bence Balázsnak ezúttal már akadt ellenfele is, de egyelőre elsőségét nem veszélyeztette Basa Máté. Balázs szintén két lóval is próbálkozott, versenyben pedig Juventus, versenyen kívül a Franciaországból érkező Des Lys volt a hátasa. Mindkét ló nagyon ígéretesnek tűnik. Basa Máté újonc a felnőtt mezőnyben, a kötelezőkben lova kissé belezavart a produkcióba, de a technikai kűrben és kűrben látott gyakorlatok biztatóak voltak.

Párosban a Budapesti Lovasklub kettőse, Jakab Liza és Szabó Nikolett Herceg hátán mutatkozott be a felnőtt korosztályban. Felnőtt csapatban a Magyar Póniklub Szövetség együttese indult Cornettón, biztató produkcióval, jól eltalált kockázatvállalással.

Forrás és fotó: Lovastorna Szakág

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.