Ifj. Szabó Gábor harmadik győzelme a Gróf Széchenyi István Emlékversenyen

A Gróf Széchenyi István Emlékverseny második versenynapján 110 centimétertől 140 centiméteres magasságig mérték össze tudásukat a lovasok. A Karádi László nemzetközi pályaépítő által tervezett pályákon egytől-egyig kiváló lovaglásokat láthattak a kilátogató nézők. A siker ezúttal sem maradt el, az öt versenyszámból négyben magyar győzelem született, ebből pedig hármat a nyíregyházi Timpex ménes által tenyészett lóval értek el.

Szlovák győzelem a VIP Tourban

A 110 centiméteren megrendezett VIP Tourban egy szlovák lovas hölgy bizonyult a leggyorsabbnak, mégpedig Katarina Brhlova, aki 23,05 századmásodperc alatt teljesítette a kétfázisos versenyszámot. Második helyen végzett a tegnapi nap harmadik helyezett párosa, Bölecz Virág és Filibert. Kollár Péter javított, ezúttal a harmadik helyre tudott belovagolni Freya S-sel.

Katarina Brhlova - Illusion
Katarina Brhlova – Illusion

Magyar lovasok a Bronze Tour dobogóján

Rendkívül izgalmas versenyt láthattak a nézők a Bronze Tour 120 centiméteres versenyszámában. A tizenegy ugrásból álló pályát mindössze egy tucat lovas tudta hibátlanul teljesíteni. Közülük is a leggyorsabb a tegnapi nap Silver Tourjának ezüstérmese, Szotyori Nagy Kristóf, aki ezúttal egy aranyat zsebelhetett be. Lova a 8 éves pej kanca, Timpex Gótika.

Második és harmadik helyen két hölgy lovasnak szólt a taps, Borbás Ildikó Fantát lovagolva lett második, szoros versenyben megelőzve a Blaskó Nikolett – Armagedon S párost.

Szotyori Nagy Kristóf és Timpex Gótika
Szotyori Nagy Kristóf és Timpex Gótika

Máriás Sára az U25 kategória legjobbja

Az U25-ös versenyszám 130 centiméteres pályája nem okozott gondot fiatal lovasainknak. Máriás Sára ezúttal is feladta a leckét a mezőnynek, hiszen több mint 4 másodperc előnnyel ért célba Cantus Clay-jel a második helyezett Willi Fischer-hez képest. Harmadik helyen az édesapja által felkészített Szladek Máté végzett Bherna nevű lovával.

Máriás Sára és Cantus
Máriás Sára és Cantus

Ifj. Szabó Gábor nem talált legyőzőre a Silver Tourban sem…

Ifj. Szabó Gábornak jól indult a hétvégéje, hiszen a tegnapi Gold Tour győzelme után most a Silver Tourban is egy első helyet vihetett haza. Lova ezúttal Timpex Fényév volt. Második helyen a tavalyi év amatőr bajnoka, Bandi Zsanett ért célba Ploonát lovagolva. Harmadik helyen pedig a szlovák színekben induló Radovan Sillo végzett.

Ifj. Szabó Gábor és Timpex Fényév
Ifj. Szabó Gábor és Timpex Fényév

…majd duplázott a Gould Tourban

Ezen a versenyen harmadik győzelmét tudhatja magáénak ifj. Szabó Gábor, aki a csütörtöki eredményét megismételve ezúttal is az első helyet tudta megszerezni a Timpex Bölcsésszel a Gold Tourban. A tegnapi harmadik helyezett páros, Constantin Cojocariu és Lancor ezúttal második lett. Harmadik helyen pedig a felnőtt magyar bajnokságban bronzérmes Reischl Márton végzett pej herétjével, Latinoval.

Ifj. Szabó Gábor és Timpex Bölcsész
Ifj. Szabó Gábor és Timpex Bölcsész

Írta: Szalontai Virág

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Kapcsolódó cikkek:

Ifj. Szabó Gábor és Timpex Bölcsész győzelemmel kezdte a Gróf Széchenyi István Emlékversenyt >>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.