Ifj. Szuhai Gyula a 135, Stieber Sztella a 125 centiméteres versenyszám legjobbja

Jóval este nyolc óra után került sor az utolsó tiszteletkörre a Nemzeti Lovarda Országos Fedettpályás versenyének szombati napján.

A legrangosabb, 135 centiméteres versenyszám ismét a Szuhai család sikerét hozta. Ifj. Szuhai Gyula Emerangelo Z és Orage D’ Ete nevű lovaival az első két helyet szerezte meg. Harmadikként végzett Técsy Attila és Nikidam Breaker, megelőzve Szuhai Gyulát, aki Lawisangosszal a negyedik, Shiarado SZ nevű ménjével az ötödik helyet szerezte meg. Hatodik lett 2020 legeredményesebb ifjúsági lovasa, Kiss Lizanna és Cash Flow (Mórahalmi LSE).

A 125 centiméteres magasságon zajló nyitott versenyszámban gyűlt össze a legnépesebb mezőny, 68 startot láthatott a közönség az online közvetítésben. A győztes Stieber Sztella lett Elise nyergében (Mizsei Lovastanya SE), Kiss Maja és Bob De Bouwer (Mórahalmi LSE) épp csak néhány századmásodperccel csúszott a második helyre. Harmadik a Mezőhegyesi Ménes KH lovasa, Potocska Attila és Lord Carthago. Negyedikként zárt Fábiáncsics Gábor és Convey, mögöttük a kiskunhalasi Füzér Flóra – Chiara páros végzett, hatodik a szintén a Fábiáncsics Horses SE színeiben lovagló Lehotai Máté és Vivolento PS.

A hatéves lovak 110 centiméteres versenyében Faluhelyi Ádám és Cordiss (Fábiáncsics Horses SE) ismét nem talált legyőzőre. Másodikként zárta a versenyszámot Kovács Henri és Caldato (Morris Lovas SE), harmadikként Szekeres Ágota Busi Sándor Pomme-Pomme nevű kancájával.

Az ötéves lovak számára 100 centiméteres pályát épített Karádi László nemzetközi pályaépítő. A győzelem a Bandi Zsanett – Lancaster BMG pároshoz (Diósgyőri VTK) került, Faluhelyi Ádám és Struppi a második helyet tudta megszerezni, míg a castíliás Kovács Roland és Golden Sky-C harmadikként zárták a versenyszámot.

A kezdő lovasok mezőnyének legjobbja Panov Maximilián volt Netto nevű lovával, edzőjük Soha Glória. A dobogó másik két helyét Petrus Olívia és Venom (Viktor-i Sportegyesület), valamint Komássy Szonja és Nans szerezték meg.

A 110 centiméteres ifjúsági versenyszámban Szabó Dorina és Arvisura (edző: Szabó-Máriás Sára) halászta el a győzelmet a Koltai Zorka – Rádiháza Garnier (Diósgyőri VTK), valamint a Osztovits Péter és Crystal (Colonado Lovasiskola SE) párosok elől.

Az amatőrök versenyében ismét mindenkit maga mögé utasított Németh Viktória és Rádiháza Görögtánc (Gerje LSE), Lantos Donáta Rádiháza Fúgával (Budapesti Lovas Klub) a második, Szabó Krisztina Hattrick II nyergében (Viktor-i Sportegyesület) a harmadik helyet tudta megszerezni.

A 110 centiméteres nyitott versenyszám leggyorsabb hibátlan lovaglását Kisgergely Kata Csengétől és Casino Gold nevű szürke heréltjétől láthatta az online közvetítés közönsége. Magyar Balázs és Qualina közel öt másodperccel lemaradva került a második helyre, a Pasaréti Honvéd Lovas SE színeiben versenyző Kovács Vivien és Crazy pedig kevesebb mint egy másodpernyi különbséggel csúsztak a dobogó harmadik fokára.

Fotó: Tokodi Tícia/Tic photo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.