Ifj. Szuhai Gyula ugrott az élre 140 centiméteren

12 versenyszám egy nap alatt – vasárnap sem unatkoztak a lovasok a Nemzeti Lovardában.

100 centiméteren a nyitott versenyszámban Rebman Hanna és No Cinthe VDL (VILIMI LSE) zárta győzelemmel a hétvégét, csömöri Pap Krisztina Judit és Miszti a második, a prosperes Barabás Léna és Chicago Balou a harmadik helynek örülhetett.

Rebman Hanna - No Cinthe VDL
Rebman Hanna – No Cinthe VDL

A kezdő lovasok között két csömöri versenyző is az élen végzett. Az első Wolf Júlia és For Believe, míg klubtársa, Pap Krisztina Judit és Miszti a harmadik helyen zárt. Második az előző napokon már több győzelmet is bezsebelő Sallai Lili Dominika és Írisz.

Az ötéves lovaknál ezúttal a Janik Anna által lovagolt Quickstep ACG Z (Ludovika Sportegyesület) zárt az élen kereken nyolc stílusponttal, Kovács Roland – Messandro KRH, Zólyomi Emma – Vingino De Revel a további sorrend.

105 centiméteres magasságon a kétfázisos, megszakítás nélküli versenyben Sallai Lili Dominika és Írisz (Simonpuszta NLHE) újabb győzelmet könyvelhetett el. A második és harmadik hely sorsa szoros versenyben dőlt el, Gyöngyösi Melani és Corina épp csak hajszálnyi időkülönbséggel utasította maga mögé Csuti Szilviát Páholy Titokkal.

Sallai Lili Dominika - Írisz
Sallai Lili Dominika – Írisz

Négy versenyszámot írtak ki 110 centiméteres magasságon. A nyitott kategória kétfázisos, megszakítás nélküli versenyében Bereczk Jázminnak Furioso XLIII-75 Bűbájjal (Lóbarátok Tököli Egyesülete) sikerült megszereznie az elsőséget a timpexes Daru Jázmin Dóra – Rocco és a prosperes Csizmadia Csenge – Aisha-Amira (póni) előtt.

Az amatőr lovasok között Egervári Attila tanítványa, Rajnai Zsófia bizonyult a legjobbnak Casa Nova nevű ménjével (Hubertus LK Győr). Mernyei-Bobok Eszter – Edward, Borbás Ildikó – Rádiháza Hógolyó a további sorrend.

Az ifjúsági lovasok között újabb győzelemmel zárt Arató Alma és Timpex Gála (Timpex Nyíregyh. LK), Rebman Hanna és Alex mindössze kilenc századmásodperccel csúszott a második helyre. Harmadik Susán Hanna és PM Toledo.

Arató Alma - Timpex Gála
Arató Alma – Timpex Gála

A hatéves lovak legjobbja a Kovács Roland által bemutatott Tanami Blue AA volt (ELIT Lovas Klub SE), a győztes páros teljesítményét Darvai Csenge Sára – Natoulon GE és Petrus Olívia – Draagon CR tudták a leginkább megközelíteni.

115 centiméteres magasságon Jung Lili és Bloom Aquarelle (Nedaluha-Mervald Lovas Sportegyesület) volt a nyerő, majd a Kovács Ádám – Timpex Odin, ifj. Máté István – Chloé Z párosok szerezték még meg a dobogós helyeket.

Jung Lili - Bloom Aquarelle
Jung Lili – Bloom Aquarelle

Ismét tekintélyes létszámú mezőnyök gyűltek össze a nap végére. 120 centiméteren a nyitott kategóriában diósgyőri győzelem született a Kelemen Blanka – For Lexcis Z párosnak köszönhetően, majd a kiskunhalasi színekben versenyző dr. Tuska Pál – Rádiháza Nina Ricci párosnak szólt a taps. Bohák-Debreczeni Éva egy újabb harmadik hellyel gyarapodott, ezúttal Malle Babbe F nyergében.

Kelemen Blanka - For Lexcis Z
Kelemen Blanka – For Lexcis Z

A fiatal lovasok között is tündököltek a kiskunhalasi lovasok. A kategória legjobbja Kasi Kíra volt Can Do It nevű lovával, idejük az egész mezőny második legjobbja volt. Második a szintén kiskunhalasi Nagy Nóra Jázmin és Calathea, harmadik Bencses Réka és Vivantic M (Sugo-Horse Park LE).

Kasi Kíra - Can Do It
Kasi Kíra – Can Do It

39 lovas nevezett a 130 centiméteres nyitott versenyszámra. Szoros verseny folyt az első helyezésért, amit végül Jármy Vincének sikerült megszereznie Rodic Chrome Heart (Némethy Bertalan Alapítvány) nyergében, a második helyre utasítva Kiss Lizannát Cloéval. Harmadik Jármy Tibor és JB Zenit.

Jármy Vince - Rodic Chrome Heart
Jármy Vince – Rodic Chrome Heart

A hétvége legrangosabb, 140 centiméteres versenyszámában 25 páros indult. A győzelmet az utolsóként induló ifj. Szuhai Gyula szerezte meg Perthy Jackson nyergében. Második a szintén diósgyőri színekben versenyző Szuhai Péter és Corbluecenta PS, harmadik Jármy Vince és Carbon Girl Z. A lovasoknak Szalai Klaudia, a versenybíróság elnöke gratulált.

Ifj. Szuhai Gyula - Perthy Jackson
Ifj. Szuhai Gyula – Perthy Jackson

Fotó: Kovács Petronella/petronellafoto.com

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.