Ismét ifj. Szabó Gábornak szólt a himnusz a Nemzeti Lovardában

Kezdetét vette a Longines FEI Nations Cup™ Jumping of Hungary CSIO5* Budapest verseny. Történelmi pillanat ez a magyar lovassport történetében, hiszen hazánk először rendez ötcsillagos versenyt díjugratásban. A nap kiemelt versenyszámában ifj. Szabó Gábornak és Timpex Bölcsésznek szólt a magyar himnusz.

Ennél jobb kezdéssel nem is indulhatott volna a Longines FEI Nations Cup™ Jumping of Hungary CSIO5* Budapest verseny, hiszen magyar győzelemmel záródott a nap kiemelt versenyszáma, a világkupa pontot adó, 150 centiméterre kiírt hibaidős versenyszám a Regale díjáért. A 25.000 euró összedíjazásért a világ elitjéhez közelítő nehézségű pályán kellett harcba szállniuk a lovasoknak a Regale arénában.

Ifj. Szabó Gábor magyar tenyésztésű kancájával, a Tárbály István tulajdonában lévő Timpex Bölcsésszel most sem okozott csalódást a közönségnek, hiszen közel egy másodperces előnnyel előzte meg a kétszeres olimpikon orosz lovast, Vladimir Tuganovot. A győztes párosnak Paár Barna, a Regale tulajdonosa és Lázár Vilmos, a Magyar Lovas Szövetség elnöke adta át a Herendi Porcelán Manufaktúra díját.

A dobogó harmadik fokán másik válogatott lovasunk, Krucsó Szabolcs a Kórusz Attila tulajdonában álló Chacco Blue II.-vel végzett, mindössze hat századmásodperce lecsúszva a második helyről. Negyedik a lengyel színekben versenyző Krzysztof Ludwiczak lett Elke Maria M-mel, ötödik helyen a norvég válogatott olimpikon, Geir Gulliksen, hatodikon pedig az Ausztriát képviselő Julia Houtzager-Kayser végeztek.

Hetedik és nyolcadik helyen két légiósunk, a jelenleg Németországban élő Szász Sándor, és a Magyarországon született, de most ukrán színeket képviselő Szentirmai Ferenc végeztek.

Az első versenynap további versenyszámainak beszámolói a CSIO Budapest oldalán olvashatók.

Start- és eredménylisták >>

Fotó: CSIO Budapest / Hajdu Krisztina

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.