Ismét népes mezőny a Nemzeti Lovardában

Szokásokhoz híven, ismét népes mezőny gyűlt össze a Nemzeti Lovardában megrendezett országos fedettpályás minősítő versenyre. A november 19-22 között zajlott díjugrató versenyen 963 startot bonyolított le a versenybíróság, ezzel a rendezvény az eddigi szezon legnagyobb érdeklődést kiváltó versenyének bizonyult. A verseny igazgatója – Stróbl Dorottya – által összeállított verseny 231 lovast 365 lóval vonzott a Tattersall patináns falai közé ezen a novemberi hétvégén.

 

A lovasok és lovak egyaránt remek teljesítményt mutattak a Karádi László által épített pályákon. A mezőny felkészültségi szintjének és a szezon kezdetének megfelelő nehézségű pályák jól megmutatták a párosok jelenlegi formáját.

 

Egy-egy versenyszámban kiugró teljesítmény is született, mint például a 6 éves lovak kategóriájában versenyző Chacco-Blue x Lancer lll származású Lancelot – Piroska Csabával a nyergében, aki szombaton a legmagasabb 9,0 stílusponttal jutott az összevetésbe, így szerezve meg a negyedik helyet a villámgyors ifj. Néveri Imre László – Georgie’s Ali, a rengetegszer hibátlanul teljesítő Técsy Attila – Floyd, és a stílusosan lovagló Kárándi Imre – Agropoint Casablanka után.

A szezonban először rendeztek 140 cm magasságra kiírt A3-as versenyszámot egyszeri összvetéssel, melyre 14 lovas adta le nevezését. A vasárnapi utolsó versenyszám izgalmasnak bizonyult, az alappálya teljesítése után öten kerültek be az összevetésbe. A versenyszámot Burucs Bora nyerte Agropoint Casinoval (43,93) a második helyen Reischl Márton végzett Latinoval (44,15) míg a harmadik helyezést Mráz Tamás érte el Bascoval a nyergében (44,32). Az első három hely között csupán 0,39 másodperces különbség is jól mutatja a kiélezett, izgalmas versenyzárást.

A következő minősítő verseny az idei év zárásaként már ünnepi hangulatban kerül megrendezésre december 11-13 között a Nemzeti Lovardában, ahova a szervezők sok szeretettel várják a lovasokat és az érdeklődőket egyaránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.