Izgalmakkal teli tavasz és nyár a Nemzeti Lovardában

Grand Prix forduló, Széchenyi Emlékverseny, Olimpiai Kvalifikációs Verseny és Díjugrató Versenysorozat a Ford díjáért: az év legszebb hónapjaiban is számos izgalmas programmal várja a lovasokat és a lovassportok kedvelőit a Nemzeti Lovarda.

Grand Prix

2019. május 10-12. között a Nemzeti Lovarda ad otthont a Grand Prix versenysorozat második fordulójának. Három napon keresztül zajlanak a díjugrató versenyszámok, a legmagasabb ugrások a 145 centimétert is elérik.

Részletes program és versenykiírás >>

Gróf Széchenyi István Emlékverseny

A Gróf Széchenyi István Emlékverseny egy igazán különleges alkalomnak állít emléket: 1914. május 23-án rendezte első hivatalos díjugrató versenyét a Budapesti Lovas Klub (BLK) elődje, a Budapesti Lovassport Egylet a Tattersallban. Ezért minden évben a május 23-ához legközelebb eső hétvégén kerül megrendezésre ez a verseny, idén pontosan május 23-26. között zajlik majd. A versenyen nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi lovas társadalom is képviselteti magát.

További részletek >>

CSI***-W és olimpiai kvalifikációs verseny

A FEI a Nemzeti Lovardának ítélte az idei évben a Közép-Európa és Közép- Ázsia országait tömörítő olimpiai C csoport – ahová hazánk csapata is tartozik – számára kiírt, 2020 Tokió Olimpia kvalifikációs verseny megrendezését. A speciális csapatverseny mellett a június 27-30. között zajló négynapos megmérettetés során tizenhárom versenyszámban mérik össze tudásukat a díjugrató lovasok. A Világkupa kvalifikációs versenyszám és a Nagydíj kiemelt díjazású, világranglista pontot adó versenyszámok.

Az idei verseny tétje nem csak a kiemelt pénzdíjakban mérhető: Budapesten dől el, hogy a résztvevő nemzetek közül mely ország díjugrató csapata vehet részt a 2020. július 24. és augusztus 9. között Tokióban megrendezésre kerülő Nyári Olimpiai Játékokon.

További részletek >>

Díjugrató versenysorozat a Ford díjáért

A Nemzeti Lovarda és a Simonpuszta NLHE szervezésében díjugrató versenysorozat indul. A Döntő fődíja egy Ford személygépkocsi, emellett a második és harmadik helyezett is kiemelt díjazásban részesül. A verseny négy minősítő és egy döntő versenyszámból áll.

A negyedik minősítő verseny (Budapest, Nemzeti Lovarda, 2019.07.27. 135 cm nyitott versenyszám) és a döntő ( 2019.08.31.) helyszíne lesz a Nemzeti Lovarda.

További részletek >>

Borítókép: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.