Javában zajlik az év utolsó GP fordulója a Nemzeti Lovardában

Az idei év Díjugrató GP sorozatának utolsó állomása vette kezdetét csütörtökön a Nemzeti Lovardában. Az indulói létszám ezúttal is felülmúlta az elvárásokat, minden nap reggel 7-től este 8-ig tart a verseny, hogy a több mint 1000 startot zökkenőmentesen le lehessen bonyolítani.

A fiatal lovak és a gyermekek minősítő versenyszámai az első két napon kerültek lebonyolításra. Az 5 éves lovak között Bandi Zsanett Ariosával és Fekete György Kahuna nyergében voltak a legjobbak a kvalifikáció alatt, de 8 feletti stíluspontot kapott még Kovács Henri Caldatoval, Füzér Zsófi Ariana Z-tel, Burucs Borbála Miami De Garderrel, ifj. Szabó Gábor XIXO Borgiával és Faluhelyi Ádám Cordissal.

A 6 éves lovak 120 centiméteres stílusversenyében a kancavizsga győztes Gucci IC szerepelt a legjobban, egy első és egy második helyet szerezve Kovács Henrivel a nyergében. Csütörtökön Burucs Borbála végzett a második helyen Lord Boy nevű lovával, őt pedig Bandi Zsanett követte Casperrel. A negyedik helyen hármas holtverseny alakult ki az ifj. Lázár Zoltán által lovagolt másik Casper, a Calmea PSZ – Reisz Fanni és az El Conthero – Mráz Tamás párosok között. Pénteken Faluhelyi Ádám győzedelmeskedett Messi 4 nyergében, harmadik lett Zárug Gyula és Cold Blue Boy, negyedik helyen pedig holtversenyben Vándor Zsófia végzett Contarral és Burucs Borbála Lord Boy-jal. A szombati döntő már összevetéses elbírálásban kerül lebonyolításra emelt magasságon.

A gyermekek kvalifikációs versenyszáma egyben nyitott volt az ifjúsági lovasok részére is, viszont külön öröm, hogy a 14 év alatti gyerekek kiválóan helyt álltak ebben a népes és erős mezőnyben. Első napon Magyar Balázs volt a legjobb Balerinával, őt követte Kiss Maja és Tóth Balázs, majd negyedik helyen Hóman Lili. Pénteken pedig mindössze három hibátlan lovaglás született, akik közül Szuhai Rodrigo volt a leggyorsabb Qualinával, megelőzve Tavasi Esztert és Audrey Pinst.

Pénteken a 130 centiméteres hibaidős versenyszám több mint 2 órán keresztül zajlott, köszönhetően a 107 indulónak. A fiatal lovasok remekül szerepeltek, több mint 20 hibátlan lovaglás született, akik közül Buza Patrik Zoltán győzedelmeskedett Opállal, megelőzve Mészáros Marcellt és Kovács Rolandot.

A nyitott számban a frissen egybekelt házaspárt elfoglalta a dobogó mindhárom fokát, hiszen Szabó-Máriás Sára végzett az első és a harmadik, Szabó Gábor pedig a második helyen Timpex Fényévvel.

A felnőtt GP 140 centiméteres kvalifikációs versenyszámában is rengeteg induló volt, és a mezőny kis híján fele ráadásul verőhiba nélkül tudta teljesíteni ezt a magasságot. A végeredményben nem született meglepetés, hiszen Horváth Balázs lett az első PM Quinterával, ifj. Tóth László a második Quanticoval, Krucsó Szabolcs pedig a harmadik Lady Winnerrel. Negyedik és ötödik helyen ifj. Szabó Gábor Chabal TH és XIXO Lord Classic nevű lovaival, hatodik és hetedik helyen pedig Técsy Attila Alkommal és Nikidam Breakerrel.

A verseny vasárnap estig tart, a belépés ingyenes. A versenyszámokat a Riderline élőben közvetíti:

Élő közvetítés a Nemzeti Lovarda weboldalán >>

Élő közvetítés a Riderline Facebook oldalán >>

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.