Karnyújtásnyira a Nemzeti Lovarda átadása

A Magyar Lovas Szövetség rendkívüli közgyűlésén kiderült, mikor vehetik birtokba a lovasok a megújult Nemzeti Lovardát.

Szeptember 27-én, a Magyar Sport Házában került sor a Magyar Lovas Szövetség rendkívüli közgyűlésére, ahol az 526 tagegyesületből 62 képviseltette magát.

Nagy érdeklődésre számot tartó napirendi pont volt a Nemzeti Lovarda Sportlétesítmény Kft-ben való 50%-os tulajdonrész vásárlás. A döntést az Elnökség korábban már megtárgyalta és támogatta, de mivel ez olyan jelentős kérdés, amit – ha már más okok folytán amúgy is rendkívüli közgyűlésre került sor – megosztott a Közgyűlés résztvevőivel és döntésüket kérte.

“Mindenképp figyelembe kell venni azt, hogy a Nemzeti Lovardáért Alapítvány mi mindent tett az elmúlt időszakban, hogy a létesítmény továbbra is a magyar lovassportot szolgálhassa” – mondta Lázár Vilmos. „Sokszor találkoztam a piacon olyan ingatlanfejlesztőkkel, akik a Nemzeti Lovarda területét kívánták bevásárlóközpont céljára értékesíteni, és nagyon közel volt az a stáció, hogy ne a lovassportot szolgálja ez a létesítmény. Az Alapítvány azonban mindenféle lobbierőt bevetett annak érdekében, hogy a Nemzeti Lovarda megmeneküljön.

Amikor a Magyar Lovas Szövetség 2009-10 között újjáalakult, megújult a Nemzeti Lovardáért Alapítvány kuratóriuma is: azok a szakemberek, vezetők kerültek az alapítvány kuratóriumába, akiket az MLSZ közgyűlése megválasztott. Ez biztosította azt, hogy a Nemzeti Lovarda hosszú távon a rendelkezésünkre állt.

2016-ban elindult a létesítmény felújítása, ami hatalmas dolog mindannyiunk számára: ez közel 3 milliárd forintos beruházás, ami ez év végén átadásra kerül. Sőt, a Díjugrató Világkupát december aranyvasárnapjának hétvégéjén meg is fogjuk tartani – igaz, még ideiglenes üzemeltetési engedéllyel.

A Magyar Lovas Szövetség felelős azért, mint a vagyonkezelői jog birtokosa, hogy a Nemzeti Lovarda gazdaságos és sport célú üzemeltetését tudja célozni. Az is fontos cél és fontos szempont az MLSZ elnöksége számára, hogy a hosszú távú, biztos, a magyar lovassport céljára történő üzemeltetést tudja biztosítani. Úgy gondoljuk, hogy jelen javaslattal tudjuk biztosítani, hogy a Magyar Lovas Szövetség elnökségének megfelelő befolyása lesz ebben a társaságban, de a Nemzeti Lovardáért Alapítvány is benne van, így mindig megegyezés kell a biztos működéshez. Ha azt tekintjük első számú prioritásnak, hogy a Nemzeti Lovarda a lovassportot szolgálja, ez lehet csak a jó megoldás. Szerintünk ez az, ami a lovassportok hosszútávú céljainak megfelelően tudja biztosítani, hogy ez a létesítmény így üzemeljen. Nem szeretnénk egyik társaságnak sem túlzott befolyást biztosítani. Az MLSZ elnöksége és az Alapítvány kuratóriuma is megtárgyalta, teljes egyetértésben terjesztjük a javaslatot a közgyűlés elé. ”

A Közgyűlés 61 igen és 1 tartózkodás mellett elfogadta a javaslatot, így már biztos, hogy a Magyar Lovas Szövetség résztulajdonosként is a Nemzeti Lovarda mögött áll majd.

2017.10.02.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.