Kiválóra vizsgázott a megújult Nemzeti Lovarda

Kétnapos meghívásos tesztversenyen vehették először birtokba a lovak és lovasok a megújult Nemzeti Lovardát.

A Nemzeti Lovarda főépülete
A Nemzeti Lovarda főépülete

Egy kétnapos meghívásos tesztversenyen vehették először birtokba a Nemzeti Lovardát a díjugratók a hétvégén. Ez volt a létesítmény első éles tesztje, ahol már versenykörülmények között vizsgáztak a bokszok, a kültéri pálya, a fedelesek, a világítás, a nézőtér fűtése, a kijelzők és még megannyi apróság, ami ahhoz kell, hogy a lovak, lovasok és a egyaránt jól érezzék magukat. A versenyzők és a nézők egyöntetű visszajelzése alapján pedig jól vizsgázott a létesítmény.

A Kóbli és a központi négyévszakos kültéri pálya
A Kóbli és a központi négyévszakos kültéri pálya

Fábiáncsics Gábor, a Nemzeti Lovarda igazgatója folyamatosan felügyelte a felújítási munkálatokat, és különösen nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy a megújuló Nemzeti Lovardában minden a lovak és a lovasok kényelmét szolgálja. Mint mondja, sikerült a kivitelezőkkel jó együttműködést kialakítani, így még hatékonyabb volt a közös munka.

A Nemzeti Lovarda nagy fedelese
A Nemzeti Lovarda nagy fedelese kívülről

Díjugrató versenyzőként és lótulajdonosként Fábiáncsics Gábor különösen nagy hangsúlyt helyezett a lovastechnológiára, hogy a bokszok, a pályák, a fedeles lovardák, az akadálypark és a világítás egyaránt olyan legyen, hogy a lovasok és lovak egyaránt jól érezzék magukat úgy a versenyek, mint a napi munka során. “Kihoztuk a maximumot a terület adottságaiból” – mondja.

Nagyon vártuk már, hogy végre birtokba vehessék a lovasok a Nemzeti Lovardát. A hétvégén a magyar díjugrató sport kiválóságainak nagy része eljött és mindannyian nagyon pozitívan nyilatkoztak” – összegezte a hétvégét Fábiáncsics Gábor.

Zajlik a tesztverseny a nagy fedelesben
Zajlik a tesztverseny a nagy fedelesben

Nagyon fontos volt ez a tesztverseny, hogy a decemberi világkupán már minden kipróbáltan tökéletesen működjön – mondta Stróbl Dorottya, a Magyar Lovas Szövetség főtitkára.

„Csodálatos volt látni, milyen sokan várták, hogy a Nemzeti Lovarda újra megnyissa a kapuit. Sok olyan lovas is kilátogatott, aki lehet, hogy már nem versenyzik, de korábban a Tattersallban lovagolt és most eljött megnézni.

Ez egy kisebb meghívásos nemzeti verseny volt, de a vasárnapi nagy versenyszámban mindenki tapsolt a hibátlan lovasoknak – ez korábban nem gyakran fordult elő díjugrató versenyeken. Olyan atmoszférája lett a fedeles lovardának, ami ember- és lóközpontú, nagyon barátságos és nagyon jó hangulatot teremt. Csodálatos érzés volt” – foglalta össze a hétvége során tapasztaltakat Stróbl Dorottya.

A Nemzeti Lovarda főépületének belseje
A Nemzeti Lovarda főépületének belseje

A Nemzeti Lovardában pedig nincs megállás, hiszen december 15-17. között már egy CSI2*-W világkupának ad otthont a létesítmény.

Szalontai Virág és Szladek Péter, a Ribbon Rider bloggerei, illetve a Riderline munkatársai is ott voltak a hétvégén a Nemzeti Lovardában, és videón örökítették meg kapunyitást követő pillanatokat:

2017.11.27.
Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfoto.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.