Kollár Péteré a VIP Tour döntője

Szombaton verőfényes napsütésben folytatódott a Gróf Széchenyi István Emlékverseny a Nemzeti Lovardában. A nyolc nemzet lovasait felvonultató nemzetközi megmérettetés első három versenyszáma ismét magyar díjugratók sikereit hozta.

Ifj. Szabó Gábor ismét első

A Timpex lovasának győztes szériája ezúttal sem szakadt meg, negyedik startját váltotta győzelemre ifj. Szabó Gábor. Ezúttal a 120 centiméteres Bronze Tourban remekelt szürke ménjével, Timpex Emlékkel. A tegnapi napon negyedik helyen végzett páros, Márki Zoltán és Hedda ezúttal a második helyet tudták megszerezni. A korábban szintén helyezett Cser Attila és For Magic végeztek a harmadik helyen.

Kollár Péter volt a leggyorsabb a VIP Tour döntőjében

A VIP Tour 115 centiméteres fináléjában 24 lovas mérte össze tudását, akik közül kilencen tudták hiba nélkül teljesíteni a Karádi László által épített alappályát és összevetést egyaránt.

Közülük is a leggyorsabb a mindhárom napon hibátlanul lovagló Kollár Péter volt tíz éves sárga kancájával, Freyaval. Bölecz Virág is egyenletes teljesítmény nyújtott a hétvégén, hiszen az elődöntőkben elért dobogós helyezései után most a döntőben is sikerült a második helyet elcsípnie Filiberttel. A harmadik helyen mindössze századmásodpercekkel lemaradva végzett Oláh Szabolcs és Eclipse.

A versenyszám további helyezéseit is magyar lovasok tudták megszerezni, Szekeres Ágota negyedik, Unger Jázmin ötödik, Mezei Orsolya pedig hatodik lett a döntőben.

Magyar tenyésztésű lovak a 6-7 éves lovak versenyszámának dobogóján

Nem okozott meglepetést a 6-7 éves lovak versenyszámának végeredménye sem, hiszen az első nap győztes párosa, Máriás Sára és saját tenyésztésű kancája, Medáll most sem tudtak hibázni, így villámgyors lovaglással ismét elhozták az első helyezettnek járó serleget. Az utolsóként induló Técsy Attila végzett a második helyen a Vincze László által tenyésztett pej ménnel, El Capitannal. Az Airvent Lovasklub színeiben versenyző Horváth Balázs lett a harmadik a Pataki Ménes saját tenyésztésű fiatal lovával, PM Banderas-szal.

Írta: Szalontai Virág

Fotó: Tokodi Tícia / Tic Photo

Kapcsolódó cikkek:

Ifj. Szabó Gábor harmadik győzelme a Gróf Széchenyi István Emlékversenyen >>

Ifj. Szabó Gábor és Timpex Bölcsész győzelemmel kezdte a Gróf Széchenyi István Emlékversenyt >>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.