Kovács Roland győzelmeiről szólt a nap a Nemzeti Lovardában

Tíz versenyszám és friss, szeles idő várta a lovasokat vasárnap.

A kezdő lovasok között 100 centiméteren a diósgyőri Nagy-Eszlári Stella és Casallo / GYO M szerezte meg a győzelmet 8,30 stílusponttal, második András Viktória és Korax Roven Gavallér, harmadik Franyó Hanna és Ditta.

Nagy-Eszlári Stella - Casallo / GYO M
Nagy-Eszlári Stella – Casallo / GYO M

A legnagyobb mezőny 35 indulóval a 105 centiméteres nyitott versenyszámban állt össze. Itt Vincze Cintia és Gazal Gazella (Lacházi LKE) hozta a leggyorsabb hibátlant, megelőzve Schmid Tamarát, aki My Colt Mórest lovagolta, valamint Liziczai Virág Rózát Apollóval.

Vincze Cintia - Gazal Gazella
Vincze Cintia – Gazal Gazella

Burucs Borbála és Mia Niana harmadik győzelmükkel feltették a koronát hétvégi szereplésükre, az ötéves lovak mezőnyében ugyanis ezúttal sem akadtak legyőzőre. Stróbl Dorottya és Bognár Flyplesure a dobogó második helyét szerezték meg, maguk mögé utasítva Unger Fannit és Che Che R.CS. nevű kancáját.

Burucs Borbála - Mia Niana
Burucs Borbála – Mia Niana

Szoros versenyt láthatott a közönség az amatőr lovasok 110 centiméteres versenyszámában, amiből végül Turóczi Laura és Pretty Woman (Viktor-i Sportegyesület) került ki győztesen. Rácz Juliannának meg kellett elégednie a második hellyel, Kiss Dávid és E-Card örülhetett a harmadik pozíciónak.

Turóczi Laura - Pretty Woman
Turóczi Laura – Pretty Woman

A 110 centiméteres nyitott versenyszámban Turóczi Laura újabb győzelmet aratott, ezúttal Leona nevű lovával, második Juhász Réka és PM Diadaime, harmadik Benedek Adél és LA Digue 5.

Turóczi Laura - Leona
Turóczi Laura – Leona

Kovács Roland és Panthera-C győzelmével zárult a 120 centiméteres nyitott versenyszám, a páros mindössze néhány századmásodperccel előzte meg Csiszárik Petrát és Golden Lady Des Vergers nevű kancáját, harmadik Godzsák Inez és Cartier.

Kovács Roland - Panthera-C
Kovács Roland – Panthera-C

Göttler Vilmos és Jégvirág is három győzelemmel zárta a hétvégét, ezúttal a 130 centiméteres nyitott versenyszámot követően vezethették a tiszteletkört. A dobogón a Zajzon András – OB DE Bognár (Flashdance) és Unger Fanni – Petra HA párosokkal osztoztak.

Göttler Vilmos - Jégvirág
Göttler Vilmos – Jégvirág

140 centiméteren Kovács Roland és Messloubeta bemutatták, hogyan lesznek utolsókból elsők, közel három másodperccel megelőzték Fábiáncsics Gábort Convey nevű ménjével és megszerezték a győzelmet. A harmadik helyezett Debreceni Fanni és DB Variette közel nyolc másodperces lemaradással követte az éllovasokat.

Kovács Roland - Messloubeta
Kovács Roland – Messloubeta

Két versenyszámban mindössze három indulóra zsugorodott a mezőny, így elmondható, hogy ezekben a számokban csak dobogós helyezések találtak gazdára. Az ifjúsági korosztály legjobbja Burucs Borbála tanítványa, Józsa Milán volt Csöpke SZM nyergében. A hatéves lovak között Kovács Roland az első helyet Golden SKY-C, a másodikat Contoon nevű castíliás lovaival szerezte meg.

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.