Kovács Roland nyerte a 140 centiméteres középdöntőt

A szombati versenynap a középdöntőkről szólt.

Az ötéves lovak versenyszámában a Kovács Roland által lovagolt Chacco Chau PS 8,50 ponttal szerezte meg a győzelmet. A lewitzben tenyésztett szürke mén tulajdonosa a PSZ Sport Horses Kft. Mindössze egy tizeddel lemaradva csúszott a második helyre Kovács Szilveszter sötétpej ménje, Talisman Kovács Henrivel. Fekete György és Nightrider teljesítménye ezúttal a harmadik helyre volt elég.

Kovács Roland - Chacco Chau
Kovács Roland – Chacco Chau

A hatéves lovakat ezen a napon már 120 centiméteres akadályok várták. Lukács Loránd szürke ménje, Rádiháza Nike kiemelkedően szerepelt, kereken 9 pontot kapott a bíráktól, így ismét megszerezte a győzelmet lovasával, Kovács Henrivel. A Fabiancsics Horses fekete heréltje, Diasandro Blue is tartotta pozícióját, ismét a második helyen zárt Faluhelyi Ádámmal, a páros ezúttal 8,70 pontos minősítést kapott. Az ifj. Szuhai Gyula által bemutatott Cornet Obolensky apaságú Cornet’s Blue SZ végzett harmadikként.

Kovács Henri - Rádiháza Nike
Kovács Henri – Rádiháza Nike

Az utánpótlás lovak mezőnyében is duplázott a pénteki győztes páros: ezúttal is Márki Zoltán kancája, Diana By Boris és Krucsó Szabolcs vezette a tiszteletkört. Ebben a kategóriában is egy második helynek örülhetett a Fabiancsics Horses SE stábja Faluhelyi Ádámnak és a For Pleasure apaságú Forever Gold PS-nek köszönhetően. Szabó Virág Noémi megőrizte harmadik helyét a Tóth Jr. Horse Power Kft. szürke ménjével, Toll Centrállal.

Krucsó Szabolcs - Diana By Boris
Krucsó Szabolcs – Diana By Boris

A napot és a döntők sorát a felnőtt középdöntő zárta 140 centiméteres akadályokkal és 27 indulóval. A leggyorsabb hibátlant Kovács Rolandtól és Numinótól (ELIT Lovas Klub SE) láthatta a közönség. Az airventes Lehotai Máté és PM Quintera másodikként zárt, harmadik a DEAC színeiben versenyző Szabó-Máriás Sára és Medáll. Az eredményhirdetésre szólították még a következő párosokat: Szuhai Rodrigo – Cornet, Bohák-Debreczeni Éva – Cortez, Mráz Tamás – Viva Cent. A lovasoknak a versenybíróság nevében Juhász Tibor gratulált.

Kovács Roland - Numino
Kovács Roland – Numino

A 110 centiméteres nyitott versenyszámban Szabó Krisztina és Hattrick II (Viktor-i Sportegyesület) szerezte meg az elsőséget. 120 centiméteren a nyitott kategóriában Faluhelyi Ádám Pretty Womannel az első, Golden Crumbs nyergében a második helyet szerezte meg, a fiatal lovasok legjobbja pedig Schád Zsófia és Nikol Heart (Berri SE) volt.

A verseny vasárnap 9 órától folytatódik.

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.