Közel 900 start a fedeles minősítőn

895 startot bonyolított le Nemzeti Lovarda csapata a 3 nap alatt, ezzel a szezon eddigi legnagyobb létszámú fedeles versenye zajlott február első hétvégéjén.

Mindössze három minősítővel a döntő előtt már kezd kirajzolódni, mely párosok lehetnek esélyesei a felnőtt bajnoki címnek.

Técsy Attila méltán pályázhat a végső győzelemre, ugyanis első számú lovával, Clear Girl-lel csúcsformában teljesítették az eddigi versenyeket. Hortobágyon sikerült nagydíj győzelmet aratnia, Kecskeméten egy második és egy negyedik hellyel lett gazdagabb, a világkupán pedig a Gold Tour első napján lett negyedik a népes nemzetközi mezőnyben.

Ezúttal pedig mind a pénteki, mind a szombati nap legmagasabb számában sikerült fölényesen győzedelmeskednie.

Az ötszörös magyar bajnok Horváth Balázsra is érdemes lesz odafigyelni, ugyanis PM Chaccera-val a vasárnapi legmagasabb számot hatalmas hajrában, de magabiztosan lovagolva tudta nyerni, pénteken és szombaton pedig egyaránt harmadik lett. Emellett PM Diana, Zordon és PM La Conta Z nevű lovaival is eredményesen szerepelt az eddigi fedeles versenyeken. Már csak az lesz a kérdés, hogy melyik két lovát választja közülük a felnőtt döntőre?

Szuhai Gyula szintén kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott a hétvégén: vasárnap második helyen végzett Lancelottal, negyediken pedig Druid HH Z-tel. Lovaival több nemzetközi megmérettetésről is helyezéssel tért haza, emellett a Szilvásváradi Nagydíjat is sikerült elhoznia. 2014-ban már egyszer elnyerte a felnőtt fedettpályás bajnoki címet, de vajon sikerülhet-e ezt megismételnie 2018-ban?

Az Equitania Lovasklub versenyzője, Balogh Andrea is igen jól teljesített az utóbbi két versenyen. Kaposváron Diegóval, a Nemzeti Lovardában pedig Elenát lovagolva sikerült harmadik helyen zárnia a minősítő végső versenyszámában.

A Fazekas István – Cessna párosról sem szabad elfelejtkezni, akiket korábban az utánpótlás lovak versenyszámainak szalagozásánál láthattunk rendszeresen. Ezúttal a pénteki és a szombati nap legmagasabb számaiban sikerült egy-egy második helyet begyűjteniük a népes mezőnyben.

A következő minősítő február 9-én veszi kezdetét Kecskeméten, majd Hortobágy a soron következő állomás. Az utolsó lehetőség pedig március 2-4. között lesz a minősülésre Budapesten, ismét a Nemzeti Lovardában.

Fotó: Hajdu Krisztina, lovasfoto.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.