Külföldi lovasok is jó hírét viszik a Nemzeti Lovardának

A Budapesti Díjugrató Világkupán 14 nemzet 126 lovasa 227 lóval vett részt. A felújított Nemzeti Lovarda pedig a külföldi versenyzők szívébe is belopta magát.

Amke Stroman emlékezetes győzelmet aratott Budapesten: 2017-es két nagydíj győzelme mellé egy gyors hibátlannal begyűjtötte a Budapesti EXIM Nagydíj első helyét is.

A Csehországot képviselő Zuzana Zelinkovát nem kellett bemutatni a nézőknek, hiszen minden évben részt vett a Budapesti CSIO-n, emellett találkozhattunk vele 2011 óta az összes Európa-bajnokságon, 2014-ben a Lovas Világjátékokon, és ő is lovagolt már Nemzetek Díja döntőt. Nyáron ismét visszavárjuk a Nemzeti Lovardába.

Jacqueline Scmiedert, a versenybíróság elnökét lenyűgözte a Nemzeti Lovarda megújulása:

Az osztrák Gerfried Puck az elmúlt két évtizedben rendszeresen részt vett a Nemzeti Lovarda versenyein. “Hatalmas változás, nagyon jó munkát végeztek” – mondta:

Az olasz Fabio Brotto, aki már részt vett két Lovas Világjátékokon és lovagolt Nemzetek Díja döntőt is az olasz csapattal, 10 éve versenyzett először Budapesten. “Európai színvonalú versenyeket lehet itt rendezni” – nyilatkozta:

“Hatalmas elismerés Budapest városának, valamint a szervezőknek” – kezdte összegzését Helmut Morbitzer, aki versenyzett az Atlantai Olimpián 1996-ban, és négy felnőtt Európa-bajnokságon is eredményesen szerepelt. Lovas karrierje mellett fő szervezője az Osztrák Bajnokságnak, az osztrák CSIO-nak és a Linz-i Lovas Fesztiválnak.

2018.01.15.
Borítókép: Hajdu Kriszta, Lovasfoto.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.