Last Minute győzelem a Tóth Béla Régióban

Három régióban szeptember utolsó hétvégéjén zajlanak a 2022-es csapat és egyéni döntők. Az ország közepét lefedő régió Tóth Béla, az öttusa lovaglás és a díjugrató sport kiváló elméleti és gyakorlati szakemberének nevét hordozza. A régiós döntőnek a Nemzeti Lovarda ad otthont.

A szabadtéri szezonban az országos bajnokságok és a championátus után következnek regionális döntők. A Díjugrató Szakág támogatásával a kezdő lovas, amatőr, ifjúsági és felnőtt kategóriákban lesz egyéni éremosztás, a csapatversenyben pedig egyesületek és megyék együtteseit nevezhették a csapatvezetők.

Pénteken egy 100 centiméteres nyitott versenyszám adta meg az alaphangot a hétvégéhez. Az ideális időre megrendezett versenyszámban a Fabiancsics Horses SE versenyzője, Nagy Vivien és Acteon szerezte meg a győzelmet. A kezdő lovasok között Szotyori Nagy Ádám tanítványa, Vigh Larissza vezette a tiszteletkört Calasina nevű pej kancája nyergében.

A 110 centiméteres ifjúsági versenyszámban a győzelmet 8,60 stílusponttal ragadta magához a Pasaréti Honvéd Lovas SE párosa, Horváth Lili és Ploona.

Horváth Lili - Ploona
Horváth Lili – Ploona

Ugyanezen a magasságon Ludovikás győzelem született a nyitott versenyszámban Mernyei-Bobok Eszter és Edward jóvoltából. Göttler Vilmos hűséges kancájával, Jégvirággal a 120 és a 130 centiméteres versenyszámot is megnyerte.

Göttler Vilmos - Jégvirág
Göttler Vilmos – Jégvirág

Szombaton került sor a csapatverseny döntőjére, valamint az elődöntőkre négy kategóriában.

A kezdő lovasok elődöntőjének legjobbja Pintér Eszter és Deddy volt (Szigethalmi Lovas-Farm SE) 8,40 stílusponttal, szorosan mögötte a Tapasztó Hanna Míra – Quilanca és Schmid Tamara – My Colt Móres párosok végeztek 8,30, illetve 8,20 stílusponttal. A kezdő lovasok a stíluspontokat továbbviszik a vasárnapi döntőbe, ahol a hozott pontjaik alapján szerepelnek majd a startlistán.

Pintér Eszter - Deddy
Pintér Eszter – Deddy

A 110 centiméteres amatőr elődöntőben Tóth Dorina és Kurszán (Champions Team LKE) hozta a leggyorsabb hibátlant, hat másodperccel megelőzve Dióssy Andrást Atlantával, valamint Litkei Nórát és Neverland nevű kancáját.

Tóth Dorina - Kurszán
Tóth Dorina – Kurszán

Az ifjúsági korosztály elődöntőjében Hack Eliza Szonja és Pamela Von Wichenstein (Colonado Lovasiskola SE) 8,50 stílusponttal az első helyen végzett, második Pichovszky Dalma és Frits K, harmadik Jandó Balázs és Icato.

Hack Eliza Szonja - Pamela Von Wichenstein
Hack Eliza Szonja – Pamela Von Wichenstein

A 130 centiméteres felnőtt elődöntő után összevetés döntött a csapatverseny sorsáról, a három hibatlannal zárt csapat vetett össze az első helyért. A rövidített pályán nyolc lovast láthatott a közönség, közülük ifj. Petrik Béla és Duche szerezte meg a győzelmet. Második Zárug Annamária és Firefly, harmadik Göttler Vilmos és Jégvirág. A további helyezettek: Bohák-Debreczeni Éva – Cortez, Mécs Emma – Aurora, Vincze Cintia – Coldplay. A lovasoknak a Díjugrató Szakbizottság nevében Bakó Bianka gratulált.

Ifj. Petrik Béla első helyezése azt jelentette, hogy a Last Minute csapat nevéhez híven az utolsó pillanatban megnyerte a csapatversenyt. A dobogós csapatok:

  • 1. Last Minute (Tapasztó Hanna Míra – Quilanca, Both Petra – I’m Special RV, Magyar Balázs – Khania “F”, Ifj. Petrik Béla – Duche, csapatvezető: Both Péter)
  • 2. Colonado II. (Rácz Julianna – Cathy Cool, Koncz Kincső – Luisa, Hack Eliza Szonja – Pamela Von Wichenstein, Németh Viktória – Rádiháza Görögtánc, csapatvezető: Janik Valéria)
  • 3. Lóránt Team (Vidor Krisztina – Fairy Lou, Márki Zoltán – Dijon Van De Vijf Bunders, Horváth Lili – Ploona, Mécs Emma – Aurora, csapatvezető: Lóránt Attila)

A verseny vasárnap 8 órától egy nyitott versenyszámmal folytatódik.

Fotó: Hajdu Krisztina/Lovasfoto.hu

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.