Magyarország lovassportjának fellegvára a Nemzeti Lovarda

Szotyori Nagy Kristóf, a Díjugrató Szakág elnöke, valamint ifj. Kövy András utánpótlás szövetségi kapitány is ott volt a felújított Nemzeti Lovarda első versenyén és nem csak a pálya széléről figyelték az eseményeket, hanem versenyzőként is kipróbálták a megújult létesítmény nyújtotta lehetőségeket.

Szotyori Nagy Kristóf két versenyszámban is lóra ült a kétnapos verseny során. Kiemelte, hogy a talaj mind a fedeles lovardákban, mind a kinti pályán kiváló volt. „A lovak számára nagyszerűek a bokszok, az istállók, a nézők számára is kellemesek a körülmények” – sorolta tapasztalatait.

„Mindig is Magyarország lovassportjának fellegvára volt a Nemzeti Lovarda. Ez a helyszín kuriózum a világban, hiszen a főváros közepén van a lovarda. … Azon fogok dolgozni, hogy Magyarország és a magyar lovassport a Nemzeti Lovardán keresztül is megkerülhetetlen pont legyen” – mondta Szotyori Nagy Kristóf.

Nagyon nagy élmény volt, hogy a felújított lovardában az elsők között lovagolhattam” – mondta ifj. Kövy András utánpótlás szövetségi kapitány, aki már a CSI** világkupa versenyre való felkészítés részeként hozta el lovait Nemzeti Lovardába. „Megnéztem az istállókat, a pályákat, a talajokat, abszolút minden igényt kielégítő minden. A legmodernebb színvonalon van minden elkészítve, sokáig ki fogja szolgálni a lovassportot.

2017.12.08. Fotó: Hajdú Krisztina, Lovasfoto.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.