Megszülettek az első bajnokok a Fedettpályás Döntőn

A szombati napon megszülettek az első bajnokok a Nemzeti Lovardában zajló Fedeles Döntőn. A fiatal lovak csütörtökön kezdték meg a versenyt és a harmadik napon izgalmas összevetések után kialakult a végső sorrend a bajnokságon.

Jován Richárd – Frodó

Az 5 éves lovak döntőjének alappályáját 10 lovas tudta hibátlanul teljesíteni, így az összevetés alatt páratlan izgalmakat élhettek át a jelenlévők. Az elődöntők során végig jól teljesítő (csütörtökön első hely, pénteken második helyezés) Calasnyikov – Szuhai Gyula páros, ezúttal a harmadik helyezést érte el. A Cassini l x Cascavelle származású pej herélt 0,03 másodperccel maradt le a második helyet elfoglaló Nagy Sándor által lovagolt E-Inception-től (Indoctro x Ramiro Z). Szoros versenyben végül a Mezőhegyesi Ménesbirtok lovasa Jován Richárd és Frodó diadalmaskodott. A Leonce x Ramzes lll – Randi származású sárga mén tulajdonosa és tenyésztője a Papp István által vezetett Mezőhegyesi Állami Ménes Kft.

 

Krucsó Szabolcs – Georgie’s Valentin

A 6 éves lovak közül 6 kerülhetett be az összevetésbe, melyből négyen tudták hibátlanul teljesíteni a pályát. Az elődöntők során mindig nyerő Heibl Ágnes – Chirocco (Sir Shutterfly x Landgold) páros ezúttal is meggyőzően galoppozta le a pályát, és bár nagyon szép lovaglást láthattunk a lovasnőtől ezúttal az idő döntött, és ez a teljesítmény csak a negyedik helyre volt elegendő. Az 5 éves lovak versenyében második helyet megszerző Nagy Sándor ezúttal a harmadik helyet szerezte meg. Nem túl gyors, de biztos lovaglással biztosította be magát dobogós helyre Hunorral, a Balou du Rouet x Castor származású fekete ménnel. Burucs Borbála és a Kabala Ménes Kft. által tenyésztett Rádiháza-Előtáncos (Lupicor x Goliath) az ezüstérmet kaphatta a végelszámolásban. A mindig gyors és precízen lovagló Krucsó Szabolcs nyerte a 6 éves lovak döntőjét a Waldes x Newton származású pej herélttel, Georgie’s Valentin-nel.

 

Varga Balázs – JLO

Az utánpótlás lovak döntőjének összevetésében 7 lovas lovagolhatott, melyből hárman teljesítették hibátlanul a feladatot. A versenyszám győztese Varga Balázs – JLO páros lett. A Justboy x Colonado származású sötétpej kancát tenyésztője és egyben tulajdonosa lovagolta az dobogó legfelső fokára.

 

Csicska István – Cinkos

A nap legizgalmasabb és egyben legszórakoztatóbb versenyszáma minden bizonnyal az öreg fiúk versenye volt, melyre tömött lelátók mellett került sor. A verseny kiírását a versenybíróság tagjai menetközben győztesek körére módosították, hogy minden résztvevő indulhasson az izgalmas összevetésben. A rendezők gondoskodtak a jó hangulatról, így a látvány mellett személyre szabott zenékre lovagolhattak a párosok, majd a pálya teljesítése után egy pohár fröccsel jutalmazták a résztvevőket. A versenyszám harmadik helyezettje Szladek Róbert és Széptevő páros lett. A második helyre a címvédő Dobi Dezső – Rádiháza Szendergő páros futott be. A leggyorsabb lovaglást a Széchenyi díjas Csicska Istvántól és Cinkosától láthattuk, így ők nyerték a versenyszámot. Az abszolút közönség győztes, a melegítőpályák állandó résztvevője Bálint Gábor lett, egy parádés lovaglással, Plútó póni nyergében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.