Minden idők legerősebb mezőnye a Nemzeti Lovardában

Több mint tíz nemzet lovasait láthatják a nézők a négy napos CSI***-W Nemzetközi Díjugrató Versenyen augusztus 20-23. között a Nemzeti Lovardában. Itthon korábban sosem látott nemzetközi lovas sztárok is pályára léptek, így az első három nap minden egyes versenyszám tartogatott izgalmakat.

Ifj. Szabó Gábor két győzelemmel kezdett a Gróf Széchenyi István Emlékversenyen

Augusztus 20-án kezdetét vette az idén 32. alkalommal megrendezésre kerülő Gróf Széchenyi István Emlékverseny a Nemzeti Lovardában. A koronavírus járvány jelentette rendkívüli körülmények ellenére a tavalyi év sikerét is sikerült felülmúlni, hiszen hatalmas volt az érdeklődés a külföldi lovasok körében is a versenyre, ennek köszönhetően minden idők legerősebb mezőnye lép pályára a négynapos megmérettetésen. Így még nagyobb öröm, hogy az első napon a négy versenyszámból háromnál is magyar lovas tiszteletére szólt a himnusz.

A 6-7 éves lovak versenyszámával kezdődött a csütörtöki nap 120-125 centiméteres magasságon, ahol a leggyorsabb Luka Zaloznik lett Mark 19 nevű lovával.

A versenynap a Bronz Tour 130 centiméteres kétfázisos versenyszámával folytatódott a Magyar Sportlótenyésztők Országos Egyesületének díjáért, ahol a szám legjobbja Berkes Máté lett Casalidoval.

Az Alpenspan díjáért megrendezett 140 centiméterre kiírt hibaidős versenyszámban 64 páros állt rajthoz. A hazai lovasok remekül szerepeltek, a legtöbb hat közé csupán egy külföldi tudott bekerülni. Ifj. Szabó Gábor a tőle megszokott módon a szám leggyorsabbja volt, Timpex Fényév nevű lovával több mint egy másodperces fölénnyel győzedelmeskedett.

Több mint 110 páros szállt harcba a Magyar Lovas Szövetség díjáért megrendezett 5000 eurós díjazású 150 centiméterre kiírt hibaidős versenyszámban. Ifj. Szabó Gábor ezúttal is első helyre lovagolta XIXO Lord Classic nevű lovát több mint két másodperces fölénnyel, Chabal TH-val pedig a harmadik helyen végzett 110 indulóból. Egyedül a portugál Rodrigo Giesteira Almeida tudta megközelíteni, aki második lett Edgarral.

Tovább a részletes beszámolóra >>

Laura Renwick nyerte a pénteki világranglista pontot adó versenyszámot

A pénteki nap legjobban várt versenyszáma a Gróf Széchenyi István Emlékversenyen a Silver Tour középdöntője volt az EXIM bank díjáért, ahol a 25.000 eurós összdíjazás mellett Longines Világranglista pontokért is versenyeztek a lovasok. 118 lovas próbált szerencsét a 145 centiméteres összevetéses számban, ami hazai rekordnak számít, sosem volt még ennyi induló egy versenyszámon belül. Végül nüansznyi különbségek döntöttek, az első három lovas 5 századmásodpercen belül ért célba. A leggyorsabb az angol válogatott egyik állandó tagja, Laura Renwick volt Dublin V nevű lovával.

Tovább a részletes beszámolóra >>

Ifj. Szabó Gábor másodszor is győzött a Silver Tourban

A Gróf Széchenyi István Emlékverseny szombati napjának első három versenyszámában is magyar lovasnak szólt a himnusz. Lukács Loren a VIP Tourban, ifj. Tóth László a fiatal lovak döntőjében, ifj. Szabó Gábor a Silver Tour versenyszámban szerezte meg a győzelmet.

Tovább a részletes beszámolóra >>

Alain Jufer nyerte az Emmi Díját 160 centiméteren

A szombati nap fénypontja az Emberi Erőforrások Minisztériumának díjáért kiírt 140-160 centiméteres versenyszám volt. A verseny rangját nem csak a több mint 50.000 eurós pénznyeremény adta, hanem hogy világkupa minősítő pontokat is lehetett gyűjteni. A koronavírus járvány miatt világszerte sok pontszerző verseny elmaradt, és a jövőben sem lesz rá sok lehetőség, így ennek köszönhetően minden eddiginél erősebb mezőny gyűlt össze a Nemzeti Lovardában, hogy biztosítsák helyüket a göteborgi döntőbe.

Az utolsóként induló Alain Jufer egyedüli lovasként 35 másodpercen belül teljesítette az összevetést, ezzel megszerezve a győzelmet Laura Renwick előtt.

Tovább a részletes beszámolóra >>

A 43.500 euró összdíjazású, világranglista pontot adó Gróf Széchenyi István Emlékverseny vasárnap 15 órakor kezdődik.

A versenyt a Riderline élőben közvetíti.

Fotó: Hajdu Krisztina, Lovasfotó.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Kérdése van?

Hívjon minket, vagy töltse ki az alábbi űrlapot, és mi kapcsolatba lépünk Önnel.